Skip to content
ActualitatAlgaidaCultura

Guardonats als Premis Castellitx dAlgaida 2023

El jurat dels Premis Castellitx d’Algaida ja han valorat les obres presentades a la convocatòria d’enguany. Així cal destacar l’elevada participació i la qualitat d’algunes de les modalitats entre les quals destaca el 47è Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta.

En aquest sentit, “atesa la qualitat literària de les obres finalistes, d’acord amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida i sense que serveixi de precedent, enguany s’ha acordat a petició dels membres de jurat concedir ex aequo el premi“. Les obres guanyadores són Metamorfosi a la carta, de Ramon Cardona Colell, de Verdú, l’Urgell i El darrer estel en la fosca nit, de Josep Masanés Nogués, de Maó.

La resta de guardonats dels Premis Castellitx 2023 amb la Rosa d’Or de la Pau i un premi de 500€ són:

47è Premi de Poesia: La llàgrima viva de l’ham, de Núria Navarro Teixidó, de Pineda de Mar, Maresme.

45è Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat): Desert

11è Premi juvenil de Narració Curta per a joves de 14 a 17 anys: La soledat de la natura de Júlia Butí Alonso, de Vilanova i la Geltrú, el Garraf.

28è Premi d’Investigació: Entre Algaida i Madrid a l’Espanya del segle XIX: Cursus honorum de Miquel Salvà Munar abans del nomenament de bisbe de Mallorca de Ramon García Palacios, de Palma.

22è Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia: Diálogos del silencio de Francisco Javier Domínguez García, de Jerez de la Frontera, Cadis.

15è Premi de Pintura: Sense títol de l’artista Consuelo Torres Canet, d’Algaida.

9è Premi Musical 2023: Composicions per a Banda de Música: El gegant d’Alger del mestre Juan Luis Escrivá Llopis, de Gandia, València, i actualment resident a Palma.

4t Premi de Curtmetratges de Ficció en Català: Hoste del director Nil Manrique, de Mataró (Maresme).

4t Premi de Guió de Curtmetratge de Ficció en Català: El veredicte de Fanny Ferran Cuadrat, de Barcelona.

1r Premi Juvenil de Curtmetratges de Ficció en Català per a joves de 14 a 17 anys: Cloe del director Pau Servera Luna, d’Algaida.

1er el Premi Juvenil de Curtmetratges de Ficció en Català per a joves de 14 a 17 anys. Cloe de Pau Servera Luna.

CERIMÒNIA DE LLIURAMENT

La NIT ALGAIDINA DE LA CULTURA, la festa literària durant la qual es lliuren els Premis Castellitx se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 10 d’abril de 2023 a les 19.00 hores.

Back To Top