Skip to content
ActualitatFires i Festes

La Raïm Wine Fest de Vi de la Terra s’acosta a vorera de mar

Avança l’estiu i el Raïm Wine Fest continua oferint nits màgiques per descobrir el vi que es fa a Mallorca. Després de reunir més de 2.000 persones al pati de l’Oratori de Sant Felip Neri, a Porreres, ara el festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca es trasllada a vorera de mar.

Serà la segona vegada que Portocolom, i més concretament sa Bassa Nova, aculli la gran festa del vi que comptarà, en aquesta sisena edició, amb la presència de deu cellers: Vid’Auba, Son Alegre, 7103 Petit Celler, Bodegas Angel, José Luis Ferrer, Galmés i Ferrer, Macià Batle, Gallinas&Focas,
Son Vich i Dalt Turó
. Un esdeveniment que té el suport de l’Ajuntament de Felanitx i la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

“L’estiu convida a acostar-se a la mar i si és acompanyat d’un bon vi, bona música i gastronomia l’èxit està assegurat” explica Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca, per a qui “aquest festival és una gran oportunitat per poder tastar les referències dels nostres cellers, conèixer les persones que hi ha darrere els grans vins que es fan a Mallorca i l’estima que tenen per la terra i les vinyes que hi creixen. El Raïm Wine Fest uneix el consum responsable de vi amb la cultura a llocs meravellosos com és Portocolom”.

“És una gran satisfacció poder acollir per segon any consecutiu aquesta festa del vi a Portocolom” afirma la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, “perquè som una terra lligada al vi al llarg de la història. Una trobada que reuneix cellers tant de Felanitx com d’altres llocs que venen a donar a conèixer els seus vins”.

“Portocolom és un port emblemàtic d’on antigament sortien vaixells carregats de vi de la zona de Felanitx cap a França” recorda Miquel Binimelis de Vid’Auba. “L’any passat ja va ser un èxit, va passar molta gent i fins ben entrat el vespre hi va haver gent ballant i tastant vi. És molt important que la gent vulgui tastar els vins d’aquí”.

La música és un altre element imprescindible del Raïm Wine Fest i en aquesta ocasió Colorado Band, Conejo Manso i DJ Titi ens acompanyaran al llarg d’una vetlada que començarà a les 18 hores i s’allargarà fins a les dues de la matinada. L’entrada és gratuïta, amb aforament limitat. Les copes de vidre es podran adquirir a 2 €, mentre que cada copa de vi costarà 3 €. A tot això s’ha d’afegir l’oferta gastronòmica de mans de Food Trucks i producte local, així com activitats infantils per als més petits de la casa: carrusel, contacontes, taller de globus i pinta cares.


80 CELLERS A LA IGP VI DE LA TERRA

La IGP Vi de la Terra Mallorca aglutina actualment 80 cellers de l’illa i més de 300 viticultors, amb una superfície de vinya d’unes 1.800 hectàrees en producció. Com a marca de qualitat, tots els vins dels cellers adscrits a Vi de la Terra Mallorca estan elaborats exclusivament amb raïm fet a l’illa, el que els aporta singularitat i un vincle molt important amb el territori.

L’any 2023 es varen produir 6.128 tones de raïm sota la IGP Vi de la Terra Mallorca, amb un creixement del 8% respecte a l’any anterior.

Back To Top