Skip to content
ActualitatPorreres

Més de 2.000 persones gaudeixen del Vi de la Terra Mallorca en el Raïm Wine Fest de Porreres

El festival itinerant de Vi de la Terra ha reunit aquest dissabte més de 2.000 persones entorn d’un producte de la terra i de qualitat com és el vi de Mallorca. L’esdeveniment, celebrat al pati de l’Oratori de Sant Felip Neri, ha tornat a ser un èxit de participació i bon ambient des que va obrir les portes a les sis del capvespre fins passades les dues de la matinada. El festival ha atret, una vegada més, consumidors joves amb una proposta que combina la riquesa i varietat dels nostres vins amb la música, la gastronomia local i els food trucks, a més de jocs, contacontes i tallers per a infants.

Els nou cellers participants –Mesquida Mora, Can Feliu, Finca Ses Talaioles, Bodega Olorón, Vidal Serra, Blanca Terra, Vino de la Isla, Jaume de Puntiró i Son Juliana– han pogut acostar-se al públic interessat a descobrir el producte que s’elabora a partir de les nostres vinyes i raïms. Cal tenir en compte que a cada edició de RWF els vins que es poden degustar són diferents amb l’objectiu d’anar donant a conèixer el producte dels prop de vuitanta cellers que formen part de Vi de la Terra Mallorca.

Rafel Vidal, del celler Vidal Serra, a Santa Eugènia, explica que “som bastant joves, fa quatre anys que estam en el mercat i ser aquí és molt important perquè ens donam a conèixer i podem acostar el nostre producte a la gent més jove”. Aquest dissabte, Bàrbara Mesquida, del celler Mesquida Mora, jugava a casa. “Ja són dos anys que Vi de la Terra fa aquesta proposta i aquesta vegada essent a Porreres hi havíem de ser. Som d’aquí, de la terra, som ecològics, biodinàmics, no podíem faltar en un espai tan meravellós com aquest. És important treure de context el vi com una beguda envoltada de molta litúrgia i poder-la acostar a la gent com un moment de diversió, de relaxació, per intentar guanyar una mica d’espai a altres begudes que tenen un discurs molt més fàcil i ens van guanyant espai de consum. El vi és una beguda lligada a la tradició, al paisatge, a la nostra terra i, per tant, és una beguda per gaudir, per descobrir varietats autòctones”.

BRINDIS INAUGURAL

Aquesta nova edició ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Porreres. La batlessa, Xisca Mora, i alguns regidors del consistori han estat presents al brindis que ha donat inici al festival. També ha assistit el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet; la consellera de Promoció Local i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Pilar Amate; el batle de Costitx, Antoni Salas; Tiffany Blackman, en representació de la DO Oli de Mallorca; la presidenta i vicepresidenta de Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida i Conxa Rosillo respectivament, així com la gerent de l’entitat, Marina Vera.

En paraules del conseller Joan Simonet “els vins de Mallorca de cada vegada són millors, hi ha més diversificació, més cellers i això és un bon senyal. El que ens queda és vendre-los, que arribin al públic. I si bé moltes vegades tenen la fama que és el turista o el resident estranger qui els compra, aquestes accions destinades principalment al públic mallorquí i de totes les edats són essencials perquè el públic els conegui, els pugui tastar i se n’adoni que darrere aquestes copes de vi hi ha una feina, hi ha quarterades de vinya que ens manté el paisatge, el territori. Per tant, fomentar aquesta unió entre celler i consumidor és vital”.

La presidenta de Vi de la Terra Mallorca, Magdalena Mesquida es mostra molt satisfeta de la bona rebuda que té aquest festival itinerant i recorda amb l’objectiu que va néixer: “apropar el consum responsable als joves i que coneguin de primera mà els vins que s’elaboren a Mallorca. La veritat és que ha estat un èxit: unir els vins de l’illa amb bona música i amb activitats per a tota la família al voltant del món del vi. És un esdeveniment molt complet. A Vi de la Terra Mallorca cada any tenim més cellers productors i més qualitat. I no podem estar més contents de donar-los a conèixer”.

La banda sonora d’aquest Raïm Wine Fest ha anat a càrrec de Monkey Doo, Cacao i Aina Losange. S’han pogut degustar les propostes de dues pastisseries de Porreres: el Forn i Pastisseria Benet Barón i Llucia De Tot Gust, a més de l’oferta variada de les food trucks La Porota, Love Croquet i els Bunyols de na Turi.

Vi de la Terra Mallorca ja fa feina en noves edicions del RWF que al mes de juliol se celebrarà a Portocolom, a l’agost arribarà a Sant Llorenç i al setembre a Pollença.

Back To Top