Skip to content
ActualitatSineu

Sineu ja presumeix de comerços emblemàtics

Aquest matí s’han fet entrega dels distintius a vuit establiments del municipi que els cataloga com a comerços Emblemàtics Balears.

El projecte Emblemàtics Illes Balears està impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i d’ADR Balears (Agència de Desenvolupament Regional de les Illes Balears), anteriorment IDI.

Els comerços de Sineu catalogats a Emblemàtics Balears són:

Can Felip (carnisseria, alimentació i begudes): arrelat.
Carnisseria Campins (carnisseria): arrelat amb història.
Embotits Ferriol (carnisseria): arrelat amb història.
Forn Can Toni (forn i pastisseria): emblemàtic.
Forn de Llenya Can Caragol (forn i pastisseria): emblemàtic.
Ganivets Ca n’Ordinas Sineu (ganiveteria): emblemàtic.
Magatzem Amador Camps Niell (productes agrícoles): emblemàtic.
Toni Mas, Eines Mallorquines (ferreria i forjat): arrelat amb història.

A l’acte hi ha assistit el conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, el batle de Sineu, Tomeu Mulet i també ha comptat amb la presència de la gerent d’ADR Balears, Silvia Delgado; la regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Xisca Ramis, i els representants dels establiments.

Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

Són els ajuntaments els qui identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida, o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporen al projecte més municipis.

Actualment, hi ha trenta municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 346 comerços catalogats.

Els municipis del Pla de Mallorca que ja compten amb establiments catalogats són: Algaida (5), Porreres (8) i ara els vuit de Sineu.

Back To Top