Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Consulta a Sant Joan: s’ho paga gastar 6.000 € en 10 minuts en focs artificials?

L’Ajuntament de Sant Joan ha llançat una consulta perquè el poble decideixi si s’han de fer focs artificials per les festes patronals de finals del mes d’agost.

La pregunta de la consulta és concisa: Vols focs artificials per les festes? I l’argumentari apel·la a la despesa econòmica: “Els focs artificials són habituals a les festes patronals de molts de pobles, com Sant Joan. Però també són cars: 600 segons (10 minuts) suposen 6000 € de despesa. Consideram que el poble ha de poder decidir: mantenim els focs artificials? O invertim aquests doblers en altres actes festius?”

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Sant Joan, Joan Català, ha explicat que “feim aquest plantejament perquè quan arriben les festes és una conversa i un debat de cada vegada més habitual perquè la veritat que són molt d’euros que en deu minuts es fonen i amb una velocitat que no es fonen en cap altre context de festes”.

Català apunta que, a banda del caire econòmic, també hi ha altres motius com per exemple el risc d’incendi que “és una realitat i l’any passat gairebé les vàrem haver de suspendre com va passar a altres pobles com per exemple Sineu”.

Per altra banda, també apel·la al benestar animal, atès que moltes mascotes sobretot els cans pateixen estrès amb la pirotècnica i també a les persones que tenen fòbia a la pirotècnia.

Poden votar persones residents a partir de 16 anys seran presencial dia 2 de juliol de 16.30 h a 20.00 h i dia 4 de 16.30 h a 18.30 h a l’Ajuntament de Sant Joan.

En aquest sentit, el regidor apunta que el resultat de la consulta serà vinculant independentment de la participació tot i que s’espera que sigui prou elevada.

Back To Top