Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La terra roja i l’ús d’aigua per netejar-la agreuja la sequera al Pla

Les plogudes de terra roja d’aquests dos darrers dies han deixat tota la comarca del Pla de Mallorca plena de terra. Una pols fina que molta gent ja s’ha apressat a fer neta amb aigua. Ara, tots els municipis de la comarca del Pla, guiats per la Mancomunitat, han fet una crida als seus veïns per evitar que facin neta aquesta terra amb aigua de la xarxa.

“Aquests dos dies amb la ploguda de terra roja sa gent s’ha posat a fer net amb màquines d’aigua a pressió, neteja de cotxes, etc. I el nivell del pou ha baixat moltíssim. Ens han demanat fer missatge a les xarxes de conscienciació. Si no demà hauran d’aplicar mesures restrictives” Aquesta és una de les informacions que ha circulat per les xarxes socials a alguns municipis del Pla.

L’Ajuntament de Maria de la Salut ha estat el primer que ho ha fet saber pels seus canals de comunicació de les xarxes socials:

“Davant l’episodi de terra que ens ha caigut a tot Mallorca, s’ha viscut una baixada molt forta de les reserves hídriques a tot el Pla de Mallorca aquests dos darrers dies. És per això que hem de demanar que NO es faci net la terra que ha plogut amb aigua de la xarxa. Estam a principi d’estiu i s’ha de guardar tota l’aigua que es pugui per poder passar l’estiu”.

Per la seva banda la presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual, ha fet saber que “la situació d’alerta per sequera s’ha agreujat davant l’ús de l’aigua per a netejar la terra roja”. “Avui la gent utilitza l’aigua de la xarxa per netejar cotxes i terrasses, principalment, i això fa que s’utilitzi una aigua haurem de menester a l’estiu”.

Així mateix, la Mancomunitat ha demanat que no s’utilitzi l’aigua per a fer net.

“La Mancomunitat, juntament amb els ajuntaments del Pla, fa una crida per fer un ús correcte de l’aigua que és de tots i totes. A causa de les recents plogudes de terra, aquests dos darrers dies s’ha fet un ús excessiu d’aigua i els dipòsits han baixat molt.

Es recomana emprar aigua procedent de cisternes o aljubs, per així arribar als nivells estables que necessita la nostra xarxa local. 
Demostrem que estimem el Pla!”

Recordem que la Mancomunitat ja ha assenyalat que a partir del juliol reduirà la pressió de l’aigua per fer front a la manca d’aigua.

Així mateix, les dades de l’AEMET assenyalen que aquest diumenge i dilluns podrien repetir-se episodis de pluja i no es descarta que puguin tornar a ser amb terra.

Back To Top