Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

Santa Eugènia prepara la tercera edició dels pressuposts participatius

santa eugènia
Foto: Mancomunitat Pla de Mallorca

El municipi de Santa Eugènia reedita, per tercer any, la celebració de les reunions que han de dur els veïns a participar dels pressuposts municipals. Aquest any, entre tot els veïns podran optar a elegir una inversió de 35.000 euros per a millorar el poble.

La convocatòria va dirigida als empadronats al municipi i majors de setze anys. Totes aquestes persones tenen la possibilitat de presentar les seves propostes fins al pròxim dia primer de juliol. Així mateix, i abans d’arribar a aquesta data límit, l’Ajuntament de Santa Eugènia ha convocat reunions amb els veïns per donar a conèixer el funcionament. Cada veí pot presentar un total de tres propostes per dur a terme al municipi.

Les reunions seran el 18 i 19 de juny a raó de dues cada dia. Així, el 18 de juny a les 18.30 hores la reunió serà al Pou de ses Coves, d’aquest nucli i a les 20 hores a ses Alqueries, i l’indret elegit és Alqueries número 6. El dimecres dia 19 la cita serà a les 18.30 hores a ses Olleries, al número 35 d’aquest llogaret i després a les 20 hores al Centre de persones majors.

Pep Lluís Urraca, batle de Santa Eugènia, assenyala que “aquesta ja és la tercera edició i això vol dir que és un format que funciona i que el poble s’hi ha implicat. Aquesta és una manera molt útil de fer política, ja que surten idees i propostes que no veu un equip de govern o un batle. Així, sorgeixen propostes molt interessants que després, amb les bases amb la mà, es fa el cribratge, segons les quantitats econòmiques i la disponibilitat tècnica. Posteriorment els veïns poden votar els projectes finalistes. Aprofitam el sopar a la fresca de les festes d’estiu per muntar una urna i exposar les propostes finalistes”.

Cal recordar que l’any passat s’elegiren nou projectes dels presentats pels veïns per poder dur a terme al llarg d’aquest any. El pressupost de què disposaven els veïns també era de 35.000 euros.

Back To Top