Skip to content
ActualitatSencelles

Sencelles adquireix la nau de l’antiga fàbrica de “Máquinas Osca”

L’Ajuntament de Sencelles, gràcies a una subvenció concedida per la Direcció General de Turisme del Govern de les Illes Balears, ha adquirit les naus de l’antiga fàbrica de Máquinas Osca. Es tracta d’un edifici emblemàtic pels Sencellers, amb una tipologia industrial molt valuosa i única en el poble. Tant les seves dimensions com la ubicació prop del centre, al costat del mercat, el fa especialment interessant per encabir-hi futurs equipaments.

Es preveu convertir-lo en un referent en la difusió de la història agrícola de la comarca del Pla, no debades fou una de les primeres i principals fàbriques de batedores mecàniques d’Espanya. Les seves instal·lacions inclouran també una oficina d’informació turística, una cafeteria i un auditori on es puguin realitzar tota mena d’activitats culturals”.

Aquesta compra va ser una de les propostes que alguns grups municipals, tant del govern com de l’oposició, posaren damunt la taula durant la campanya electoral de fa un any.

Totes aquestes actuacions estan també vinculades al Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) que té com a objectiu principal, convertir la comarca del Pla en un destí sostenible en el qual el turisme contribueixi al desenvolupament rural equilibrat, ofereixi noves oportunitats laborals i millori la qualitat de vida local.

En paraules d’en Joan Carles Verd amb aquesta adquisició “hem d’agrair la col·laboració i la bona disposició del Govern per facilitar-nos la compra, sobretot a l’equip de la Direcció General de Turisme, que sempre han mostrat molt d’interès en el projecte. Confiam que aquesta col·laboració entre les dues administracions pugui continuar en la següent fase: la reforma integral de l’edifici”. El batle també ha volgut destacar que “aquesta compra es marcarà una fita importantíssima, no tan sols per la recuperació d’un espai tan emblemàtic, sinó que també ens permetrà dotar al municipi d’un equipament que dinamitzarà tant l’economia, el turisme i la cultura local.”

Back To Top