Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La implicació del jovent, acció clau per al Pla estratègic d’Igualtat de la comarca

El ple de la Mancomunitat Pla de Mallorca aprovà de forma definitiva el Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI) de la comarca, un pla que té una vigència de 4 anys.

D’entre les accions considerades de prioritat alta a desenvolupar de forma immediata s’estableix, entre d’altres, la importància d’implicar al col·lectiu de joves dels 14 municipis en les diferents accions i iniciatives que es duen a terme des dels ajuntaments en matèria d’igualtat.

Així, s’apunta a “treballar conjuntament amb l’agent d’igualtat del Consell per aconseguir que tots els municipis tenguin el No i Punt i que els col·lectius de joves i persones que organitzen les festes dels municipis participin en les formacions de la Campanya No I Punt”.

En la mateixa línia, s’ha proposat “fer tallers amb els joves dels instituts, per treballar models de masculinitat no tòxica“. Quant a les xarxes socials, l’aposta passa per “fer sensibilització mitjançant les xarxes socials d’Instagram de la Mancomunitat com ara @somigualtat, @nohihaespaiperalmasclisme i altres les xarxes dels ajuntaments”.

En aquest sentit, la participació i implicació dels ajuntaments serà clau per a la implementació del PEPI. Així, i com a primera iniciativa, s’oferiran formacions de llenguatge inclusiu al personal i se’ls facilitaran guies d’ús no sexista del llenguatge al personal dels ajuntaments i també de la Mancomunitat. A més, també es donarà suport als ajuntaments per tal que tots els que encara no el tenguin, puguin elaborar el Pla intern d’igualtat.

També es demanarà a tots els ajuntaments que facin actes de visibilització del seu compromís, ús de les xarxes al voltant del 8 de març, el 25 de novembre, 15 d’octubre Dia Internacional de les Dones rurals, el 17 de maig Dia internacional contra la LGTBI fòbia, el 28 de juny dia internacional de l’orgull LGTBI.

El Pla d’acció del PEPI es fonamenta en 5 eixos: Governança, la sostenibilitat de la vida en el centre, vides lliures de violències masclistes, drets de totes i per a totes i igualtat i ple dret de les persones LGTBI. Cada un dels eixos contempla uns objectius generals, uns altres específics i tota una sèrie d’accions concretes a desenvolupar les quals podran ser avaluades amb indicadors concrets.

TREBALL CONSENSUAT

El Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI) ha estat resultat d’un treball consensuat en el qual hi ha participat la representació política de cada un dels ajuntaments que hi formen part mitjançant la Comissió d’igualtat i la representació del teixit associatiu, empresarial i social mitjançant el Consell d’Igualtat.

El procés d’elaboració del PEPI de la Mancomunitat Pla de Mallorca que comptà des dels inicis amb la col·laboració del Consell de Mallorca, ha durat més d’un any i mig. El podeu consultar a aquest enllaç al lloc web de la Mancomunitat Pla de Mallorca.

Back To Top