Skip to content
ActualitatFires i FestesPorreres

Prop de 30 paradetes ompliran el centre de Porreres en la Diada de l’Albercoc que se celebra dissabte

Xisca Mora, batlessa i regidora de Promoció Econòmica, ha tengut cura de la decoració de la diada.

Porreres ho té tot a punt per celebrar un any més la festa del seu fruit estrella. El que començà amb una fira l’any 2013 ha evolucionat amb el pas dels anys i celebra dissabte la Diada de l’Albercoc, acte central del programa d’actes i activitats del mes de juny al municipi.

La batlessa de Porreres i regidora de Promoció Econòmica Xisca Mora, explica que “li diem diada perquè és més que una venda directa de productes. Per a nosaltres el més important és promocionar aquest producte, donar-lo a conèixer, donar a conèixer el seu cultiu, la seva recollida i la seva transformació”.

En aquest sentit, afegeix que “de fet enguany, per exemple, hi haurà moltes paradetes d’artesania que no són en si de l’albercoc, però sí que s’adeqüen a la temàtica per la diada. Hi haurà també joieria, pastisseria, menjar elaborat amb albercoc, licor, decoració i a més quatre bars i restaurants oferiran plats fets expressament amb albercoc”. Hi participen es Poltre, Can Guillem, Ca sa Viuda, Pepe Rosso i sa Roqueta.

Amb tot plegat, la diada manté l’essència de la tradició i no hi mancaran els punts de venda directa d’albercoc amb sis venedors. En aquest sentit, la presidenta de la Cooperativa de Porreres, Esperança Mora, informa que els visitants hi podran trobar sobretot canino, un poc de bord capona (varietat antiga), mirlo rojo (canino modern), murtó i un poc de galta roja.

A més, es continua celebrant el concurs de xapar albercocs que tendrà lloc a l’Avinguda Bisbe Campins a partir de les 17.30 h.

La plaça de la Vila, l’Avinguda Bisbe Campins i el carrer Almoina lluiran enguany de forma especial perquè estarà tot el recorregut i l’entorn de la mostra lluiran el color taronja i verd representatiu de l’albercoc.

Una de les activitats destacades està vinculada amb la gastronomia. El cuiner campaner Miquel Calent farà un showcooking, una preparació en directe que consistirà a elaborar plats amb albercoc davant dels comensals i que al final esdevindrà un tast per a tots els assistents. Es podran adquirir els tiquets per a la degustació el mateix dia fins a les 17.30 h a l’Ajuntament (màxim 200 tiquets).

Així mateix, la batlessa destaca enguany la celebració del 30 aniversari de l’Estol Porrerenc que aprofitaran la diada per fer ballada popular que va molt lligada amb la cultura popular i local del municipi.

A banda de poder participar en tots els actes i activitats, els nins i nines del municipi també tenen propostes específiques com ara la robòtica que girarà entorn de l’albercoc. “Serà en el marc de l’espai itinerant amb diversos ambients amb la temàtica d’alimentació saludable (l’Albercoc): Racó de la piràmide, racó de lectura i coixins amb llibres de cuina i albercocs, racó de construcció per crear la teva tenda d’alimentació o la teva recepta preferida i racó de reptes de recol·lecció d’albercocs”, explica l’Ajuntament.

Xisca Mora fa una convidada a participar “a tots els porrerencs i porrerenques i persones que ens visitin”.

Back To Top