Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El Consell recupera finançament per donar ordinadors portàtils als ajuntaments

El Consell de Mallorca ha repartit un total de 230 ordinadors portàtils als 46 ajuntaments de l’illa amb menys de 20.000 habitants. Aquesta és una acció del Pla Estratègic de Ciberseguretat. Així els municipis del Pla de Mallorca han pogut obtenir aquests ordinadors.

S’han adquirit a càrrec dels Fons Next Generation UE, complint amb la finalitat d’augmentar la seguretat i renovar el parc informàtic de les entitats locals. El material informàtic correspon a la convocatòria de subvencions d’1,8 milions d’euros atorgada al Consell de Mallorca, en el marc del Pla de Recuperació i Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, juntament amb la Unió Europa.

El govern insular ha assenyalat que s’ha desbloquejat la convocatòria corresponent a 2022 de projectes destinats a la modernització i digitalització de les administracions de les entitats locals, per un import total d’1,8 milions d’euros.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presidit l’acte de lliurament, acompanyat de la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate. També hi ha assistit Beatriz Camiña, directora insular de Suport i Coordinació Municipal, atès que ha estat el servei d’informàtica municipal de la seva direcció insular la que ha tramitat i gestionat totes aquestes ajudes als municipis.

El president Galmés ha mostrat una gran satisfacció pel lliurament dels equips informàtics «gràcies a l’enorme esforç realitzat per salvar la convocatòria d’ajudes als municipis de Mallorca, que estava bloquejada fins que la va assumir l’actual govern de la institució insular». 

“Aquests equips serviran per augmentar la seguretat en les entitats locals. Som conscients que cal treballar constantment en matèria de ciberseguretat”, ha afegit la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

Cada un dels 230 paquets informàtics que han estat lliurats aquest divendres als batles de les corporacions municipals està compost per: un ordinador portàtil, una estació d’acoblament o docking station, un cable HDMI, un ratolí i un maletí.

Back To Top