Skip to content
ActualitatDestacatMontuïriPorreresVilafranca

De Musa a Museu, deesses de l’antiguitat i inventades per a conscienciar envers la igualtat de gènere

 

La Rectoria Vella de Vilafranca s’ha convertit en uns dies en un espai expositiu i acull l’exposició de “De Musa a Museu”, un projecte que ha dut a terme l’alumnat de 1r d’ESO i el professorat d’àmbit sociolingüístic de l’IES Porreres.

La mostra pretén donar a conèixer les deesses a l’Antiguitat i mostrar la seva importància com a una actuació que se suma a les que du a terme l’IES Porreres en matèria d’igualtat de gènere.

La iniciativa preveu reflectir alguns dels coneixements que han après els estudiants durant tot el curs en les tres àrees que conformen l’esmentat àmbit sociolingüístic: Geografia i Història, Català i Castellà.

L’exposició està dividida en dues parts. D’una banda, hi ha una mostra amb “informació de les diferents deesses que hi va haver a l’Antiguitat, des de la Prehistòria fins a Roma, passant per la Mesopotàmia, Egipte i Grècia“, tot plegat els períodes històrics treballats a l’assignatura de Geografia i Història.

A la segona part de l’exposició, es poden contemplar i conèixer deesses que han inventat i dissenyat els mateixos alumnes. L’alumnat ha recreat “la vida, poders i culte de cada una “fent volar la seva imaginació“. En aquest apartat s’han evidenciat i treballat “les narracions descriptives i biogràfiques” tractades en les assignatures de Llengua Catalana i Llengua Castellana que es poden escoltar escanejant un codi QR que es mostra al costat de cada figura.

Demeter, Rea, Iris, Panacea, Isis o Ningal són algunes de les deïtats que ha donat a conéixer l’alumnat de primer d’ESO. Per part seva han creat deesses com ara Azotamentes, Lupita, Alice o Casiona, entre altres.

La mostra es va inaugurar el passat divendres amb l’assistència de professorat, l’alumnat i famílies dels protagonistes. L’acte de benvinguda fou realitzat per Jordi Rosselló, tècnic de cultura i bibliotecari de Vilafranca.

Per part de l’Ajuntament de Vilafranca, el projecte està emmarcat dins el projecte “Vilafranca 24 km² de Cultura” promogut en la línia d’activitats dinamitzadores relacionades amb iniciatives culturals d’actuació dins l’àmbit de la igualtat de gènere.

La mostra es podrà visitar fins dia 21 de juny, però l’Ajuntament de Vilafranca estudia la possibilitat de perllongar l’estada a l’edifici municipal fins a les festes de la Beata.

 

 

Back To Top