Skip to content
ActualitatSineu

Vuit comerços de Sineu se sumen als Emblemàtics de les Balears

Un total de vuit establiments de Sineu s’han incorporat al projecte Emblemàtics Balears, impulsat per la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, a través de la Direcció General d’Empresa, Autònoms i Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI). D’aquesta manera Sineu és el tercer municipi del Pla de Mallorca que se suma a aquest projecte, després de Porreres i Algaida. Ara en total hi haurà 21 establiments del Pla que formaran part d’aquest projecte en alguna de les seves categories.

El projecte Emblemàtics Balears neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Un dels objectius d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

COMERÇOS CATALOGATS

Can Felip (carnisseria, alimentació i begudes): arrelat
Carnisseria Campins (carnisseria): arrelat amb història
Embotits Ferriol (carnisseria): arrelat amb història
Forn Can Toni (forn i pastisseria): emblemàtic
Forn de Llenya Can Caragol (forn i pastisseria): emblemàtic
Ganivets Ca n’Ordinas Sineu (ganiveteria): emblemàtic
Magatzem Amador Camps Niell (productes agrícoles): emblemàtic
Toni Mas, Eines Mallorquines (ferreria i forjat): arrelat amb història

Són els ajuntaments que identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creix a mesura que s’incorporin al projecte més municipis.

Actualment, hi ha trenta municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 346 comerços catalogats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són: Alaró (4), Alcúdia (7), Algaida (5), Artà (7), Campos (16), Consell (6), Esporles (5), Felanitx (12), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (10), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (72), Pollença (8), Porreres (8), Santa Maria del Camí (15), Santanyí (7), sa Pobla (7), Selva (1), Sineu (8), Alaior (5), Ciutadella (14), es Mercadal (1), Ferreries (11), Maó (30), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Vila (11) i Formentera (8).

Per categories, hi ha 96 establiments emblemàtics; 114 d’arrelats i amb història; 30 amb patrimoni i història; 53 amb història; 44 d’arrelats; i 9 d’arrelat i amb patrimoni.

Back To Top