Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Inversió de 534.500 € en l’ampliació de l’EEI Flor de Murta d’Algaida

L’Escola d’Educació Infantil (EEI) Flor de Murta serà objecte d’una ampliació i millora que suposarà una important inversió de 534.500 € (IVA inclòs) pel finançament de la qual l’Ajuntament d’Algaida ha aconseguit 350.000€ de Fons Europeus Next Generation.

L’ampliació consisteix en la construcció de dues aules i un bany per augmentar el nombre de places del primer cicle d’educació infantil. A més el projecte inclou zona de pati i altres serveis i zones de pas.

Actualment, l’EEI té un total de 6 unitats al centre: 2 unitats de 0-1 anys, 2 unitats d’1-2 anys i 2 unitats de 2-3 anys. Amb l’ampliació l’Escola d’Educació Infantil (EEI) Flor de Murta disposarà d’un total de 8 unitats, incrementat 1 unitat d’1-2 anys i 1 unitat de 2-3 anys.

Amb aquesta ampliació el centre augmentarà la seva capacitat amb un total de 30 places. Actualment, l’EEI Flor de Murta oferta 74 places i en acabar aquestes obres i entrar en servei les dues noves aules que està previst que sigui pel curs 2025-2026 en tendrà 104.

En aquest sentit, la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Algaida, Jerònia Miralles, ha explicat que “el projecte en principi ens diuen que estarà enllestit el mes de setembre de 2025 i per justificar la subvenció ha d’estar abans d’acabar l’any així que podem dir que les obres estaran acabades l’any vinent”.

“Serà un nou espai modern on es prioritza la il·luminació natural i els espais oberts. Els nadons tendran el pati en comú i connexió entre les dues aules. També tendran un espai per atendre a les famílies”, apunta Miralles.

Així mateix, explica que es compliran les garanties i mesures de seguretat. Per aquest motiu el centre disposarà d’una segona via d’evacuació accessible. Això s’ha resolt amb una rampa que connecta amb el pati. A més d’aquesta rampa, també es construirà un petit pati pels nadons amb accés directe des de dues aules (una existent i una nova) i des de la zona comunitària, millorant la connexió entre la futura ampliació i l’edifici actual. “El projecte d’ampliació té en compte el funcionament del centre i aporta flexibilitat a possibles canvis que puguin sorgir”, ha explicat Miralles.

Quant a la capacitat, la regidora considera que aquesta ampliació i les 104 places garanteixen la cobertura del servei d’escoleta 0-3 anys per als propers anys.

Cal destacar que durant l’execució de les obres d’ampliació l’escola infantil continuarà donant servei i estarà en funcionament en el seu horari habitual de 8.00 h a 16.00 h de dilluns a divendres.

L’Ajuntament d’Algaida ha tret a licitació les obres i les empreses interessades a executar-les poden presentar les seves ofertes fins dia 21 de juny.

L’ampliació és l’edifici de l’esquerra.
El projecte inclou dues aules com les de la imatge.
El pati dels infants estarà en la separació de les dues noves aules.
Back To Top