Skip to content
ActualitatDestacatFires i FestesPorreres

Pau Debon: “Ens fa moltes ganes formar part del cartell de Feim! Estam al límit i hem de donar suport als nostres productors”

Pau Debon i el president de CBPAE, Xisco Llompart.

Dissabte, 8 de juny, el parc municipal de n’Hereveta es tornarà a vestir de gala aquesta vegada per acollir la Festa ecològica i musical FEIM!. Durant uns mesos des que es començà a promocionar la festa era un secret a veus el nom del cap de cartell. Antònia Font sortiran de la gira dels teatres i auditoris en la qual estan immersos ara per sumar-se a la causa del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (CBPAE) i l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Mallorca (APAEMA) que celebren els 30 i 18 anys d’existència respectivament.

El cantant del grup Pau Debon es mostra especialment entusiasmat de tornar a un espai on han viscut i ofert posades en escena memorables i nits d’estiu que perduren en la memòria: “El parc de n’Hereveta és un espai mític i emblemàtic per fer concerts a l’aire lliure, és un espai gran i ben dotat i que sempre s’hi han fet coses grosses, guapes i ben fetes. Sempre és un gust tornar a aquest espai i a més crec que Porreres és un poble que acull molt bé totes aquestes festes, sobretot totes les festes ecològiques i, de fet, ja fa temps que hi fan sa fira”.

No és la primera vegada que Antònia Font toca per la causa agrària i ecològica. De fet, ja va pujar a l’escenari fa 20 anys quan es va celebrar la I Fira d’Agricultura Ecològica a Mallorca que es va celebrar a Llucmajor dia 2 d’octubre de 2004. Aleshores els acompanyà La Vereda en un sopar i revetlla ecològics. “Per part nostre si vàrem decidir sortir una mica d’aquesta gira i aquest format més d’auditoris i teatres és perquè realment ens feia ganes formar part d’aquest cartell en aquesta festa perquè creim necessari donar suport i que la gent siguem una mica més conscients que estam a un límit i hem de mirar pels nostres productors, pel nostre producte de quilòmetre zero i evidentment si pot ser ecològic millor”, apunta el cantant.

Afegeix que “són coses que estan en l’actualitat. Noltros com a grup i ciutadans de Mallorca ho veim important. Mos fa moltes ganes, crec que serà una festa guapa, una festa molt nostrada, tots els grups que hi anam són gent d’aquí, hi ha també joves que comencen i crec que serà un ambient molt agradable”.

Quan a la seva posada en escena que durarà dues hores i mitja, de 22.15h a 00.45h, explica que “noltros farem un concert dels que feim fins ara. Encara que sigui un exterior és un repertori que ens permet jugar bastant, ja l’hem tocat a un exterior i ha funcionat molt bé. Antònia Font tenim un repertori molt dinàmic que et permet tenir molts de moments i una festa com aquesta serà ideal. Estam encantats i estam amb ganes de formar part de FEIM! i convidam a tothom que s’hi sumi perquè val la pena i serà molt guapo”.

FEIM! obrirà les seves portes a les 18.00h. La música començarà a les 18.30h i tocaran TIU, Pitxorines, Miquel Serra, Xanguito i Ánimos Parrec.

Els organitzadors han explicat que ”el sector ecològic vol demostrar que és possible realitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud oferint exclusivament productes ecològics i locals. Amb l’objectiu de donar suport a les famílies pageses ecològiques que treballen en la conservació del nostre territori i en la producció d’aliments de qualitat. Moltes d’aquestes famílies seran les encarregades de preparar el menjar que es podrà gaudir durant el festival. A més, s’ha aconseguit la col·laboració d’empreses de begudes que faran una edició limitada de cervesa, refrescos i destil·lats amb certificació ecològica. D’aquesta manera, serà el primer esdeveniment d’aquestes característiques que oferirà begudes i menjar exclusivament ecològics i locals.

Segons explicaren el nom de FEIM no és simplement un títol, sinó un joc de paraules que encapsula els seus valors. “A FEiM, no només celebram: Feim pagesia, feim paisatge, feim territori, feim cultura, feim economia social i alternativa al sistema agroalimentari actual”, comentaren.

Back To Top