Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat participa d’un pla pilot europeu per a la revitalització de la comarca

El pròxim dijous, dia sis de juny, la sala de plens de la seu de la Mancomunitat Pla de Mallorca, a Petra, hi haurà una reunió per a la presentació del projecte pilot que es durà a terme als municipis de la Mancomunitat. Es tracta d’un projecte europeu REVIVE i que té com a objectiu implementar solucions innovadores en àrees com l’agricultura, la producció d’aliments, el turisme i les indústries culturals i creatives mitjançant l’ús de tecnologies avançades.

La reunió serà a les 17 hores d’aquest dijous. Serà de manera presencial a la sala de plens de la Mancomunitat Pla de Mallorca ( Carrers Hospital, 28 de Petra). En finalitzar la reunió, s’oferirà un piscolabis als assistents. Per a poder controlar l’aforament, es recomana inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç.

Mitjançant aquest projecte pilot, REVIVE promourà una major participació dels actors locals en el desenvolupament de models de negoci innovadors. L’objectiu és contribuir a millorar les oportunitats laborals i revitalitzar l’estructura econòmica i social de la zona.

En els pròxims anys, es durà a terme un projecte pilot als pobles que formen part de la Mancomunitat Pla de Mallorca amb l’objectiu de desenvolupar models de negoci innovadors que responguin a les necessitats de la comunitat i contribueixin a revitalitzar la regió.

REVIVE és un projecte Interregional de la Unió Europea, que es durà a terme de gener de 2024 a setembre de 2026. A Espanya, el projecte es desenvoluparà íntegrament en la Mancomunitat Pla de Mallorca de la mà de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i la Cambra de Comerç de Mallorca, per la qual cosa compta amb el suport de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. També s’implementarà en altres 6 regions europees de Croàcia, Eslovènia, Grècia, Itàlia, Macedònia del Nord i Xipre.

Es crearà un grup d’actors implicats a la regió del Pla de Mallorca, des dels sectors públics, privats i no lucratius que es reunirà com a mínim dues vegades a l’any per a anar definint i seguint el projecte. El projecte pilot suposarà la implementació de sessions de formació en el Pla Mallorca i d’experiències immersives concretes que seran definides pels integrants del grup entre altres activitats. Es podran incloure pràctiques que poden implicar des de la implementació d’eines digitalitzadores pel sector primari, fins a un millor contacte i connexió dels àmbits de l’agricultura i el turisme per exemple.

Back To Top