Skip to content
ActualitatCostitx

Els joves de Costitx aprenen a circular amb el programa d’educació viària

Els joves de Costitx han participat del programa Educació viària de les Illes Balears. Els alumnes del CEIP Nadal Campaner Arrom formen part dels 3.400 infants d’11 municipis i 25 escoles d’arreu de les Illes que han participat d’aquest programa educatiu.

A la vila del Pla de Mallorca, gairebé 200 alumnes de primària han participat en el taller Suma’t del Consell de Mallorca al poliesportiu municipal. Allà s’hi ha instal·lat un parc infantil de trànsit per posar en pràctica, com a recurs didàctic. Aquest parc va rodant per diversos indrets de Mallorca. L’objectiu és donar pautes per a la mobilitat, tant en el trajecte escolar com en altres situacions.

Per dur-lo a terme, l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), que depèn de la Direcció General d’Emergències i Interior del Govern, munta uns parcs viaris i organitza unes xerrades amb la policia local a les escoles, en aquest cas amb la Policia de Sencelles i Costitx, amb l’objectiu d’acostar l’educació viària i de mobilitat urbana a l’alumnat de Mallorca. El Consell de Mallorca hi dona suport amb la cessió de material i monitors.

Entre els continguts que la policia imparteix, es fa un repàs a la senyalització i a les normes de circulació bàsiques, amb un circuit pràctic de mobilitat. Així mateix, es tracten qüestions diverses, com si els menors d’edat poden circular en patinet, en motocicleta o ciclomotor d’acompanyants o quines mesures preventives han de seguir quan van en bicicleta.

CAL·LISTÈNIA

A la vegada també s’aprofità la visita del conseller de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Pedro Bestard, per visitar les noves instal·lacions del parc de cal·listènia que ja està en funcionament. El batle de Costitx, Toni Salas, ha explicat que “aquesta és una infraestructura que ve del mandat anterior i que ha tengut molt bona acollida”.

Back To Top