Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

Maria reduirà les pèrdues d’aigua del 40 al 5 % en dos anys

Maria reduirà les fuites d'aigua de la xarxa. Foto: Mancomunitat Pla de Mallorca

L’Ajuntament de Maria de la Salut realitzarà aquest mes de juny una actuació per a la millora de la xarxa d’aigua municipal. Les setmanes que venen s’ha previst que els tècnics de l’empresa contractada facin un seguiment de les possibles fuites de la xarxa utilitzant heli. Això ha de permetre detectar les fuites d’aigua que pugui tenir la xarxa i actuar en aquests punts.

Segons explica el batle de Maria de la Salut, Jaume Ferriol, “fa dos anys ja vam dur a terme una actuació important que ens va permetre baixar les pèrdues del 40 % que teníem fins a un 17 o 18 %. Una situació que ha empitjorat i ara ens trobam en un 20 o 25 % de pèrdues d’aigua a la xarxa”. És per això que Ferriol explica que “amb aquest projecte que farem al llarg d’aquest mes de juny creiem que podrem tornar a minvar aquestes fuites i el nostre objectiu seria el d’arribar a un 5 % a finals d’aquest mateix”.

Ara, l’Ajuntament de Maria de la Salut ha aconseguit una ajuda dels Fons Europeus Next Generation que li ha de permetre fer aquesta tasca de millora de la xarxa. La inversió al municipi serà de 140.000 euros. Una vegada s’hagi injectat l’heli a la xarxa per a saber on hi ha les pèrdues el que es farà serà la instal·lació de comptadors intel·ligents en determinats espais del poble i a la mateixa xarxa d’aigua. Això ha de permetre tenir nun major control del cabal d’aigua que passa per aquests determinats punts i, a poc a poc, anar acotant i minvant el número de fuites.

Segons explica el batle de Maria, “amb la situació que vivim de manca d’aigua no ens podem permetre un tant per cent tan elevat de fuites d’aigua, és per això que amb aquesta actuació volem reduir tot el que sigui possible les pèrdues. Sabem que el cent per cent és molt difícil i, per això, ens hem marcat l’objectiu del 5 %”. Cal recordar que unes pèrdues del 17 % o menors es consideren que poden entrar dins la normalitat.

Back To Top