Skip to content
Porreres

El CEIP Climent Serra de Porreres celebra la diversitat en una participativa diada de convivència

Moment d'un contacontes. Fotos: Cecília López.

 

Aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Famílies i el Dia contra la LGTBI fòbia que tenen lloc el mes de maig l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del CEIP Climent Serra i Servera de Porreres va dur a terme una entretinguda, inclusiva i multicultural diada de convivència.

L’activitat va servir per mostrar la diversitat de països que hi ha en el centre educatiu. Cada país dels participants va muntar una parada informativa on també s’oferien plats típics de cada gastronomia. Colòmbia, Marroc, República Dominicana, Argentina, Itàlia, Paraguai, Alemanya, Romania i Mallorca foren les participants en una festa en la qual ja han confirmat la seva participació persones d’altres països en la pròxima edició de la festa.

Les persones organitzadores valoraren l’organització d’aquesta jornada davant la càmera de Porreres TV. Gabriel Santamaria, d’origen argentí, contà que la festa va néixer perquè “sabem que hi havia tants pares i mares d’altres països i se’ns va ocórrer que seria guapo fer alguna cosa familiar on cada país pogués mostrar una mica la seva cultura, algun joc, alguna cosa de la seva gastronomia i gràcies al suport de tothom ha pogut tirar endavant i cada país ha pogut mostrar els seus atractius. A més, la diada, serveix per unir un poc més a les famílies. Esperem que l’any vinent es pugui repetir l’experiència i que hi participin la resta de centres del poble per ser més gent, més països, perquè tot això va en benefici dels nostres nins i nines”.

Des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), Lluïsa Sastre apunta que la diada es va fer “per celebrar la commemoració del dia de les famílies i també volem parlar de diversitat en el sentit més ampli de la paraula, i per això hem volgut incloure el Dia contra la LGTBI fòbia i d’aquesta manera mostrar i visibilitzar tota la diversitat d’aquesta escola”.

També de l’AFA, Cecília López apunta que “ha estat una diada molt guapa i estam molt contents perquè aconseguim celebrar, compartir, conèixer i posar en valor totes les coses bones que aporta la diversitat i es demostra que si anam tots junts tot és més ric”.

La directora del centre, Maria Antònia Rigo, valora la diada: “Volem donar enhorabona a la iniciativa de l’AFA, avui hem aconseguit nou països i de cara a l’any vinent en tendrem tres més. Això vol dir que ha estat una bona iniciativa”.

 

Back To Top