Skip to content
ActualitatAlgaidaEsportsMontuïriPorreresSant Joan

Montuïri acollirà els campionats de les Balears de ciclisme en carretera

Carrera ciclista de Sant Bartomeu del 2023. Foto: Mancomunitat Pla de Mallorca

Aquest cap de setmana, divendres i dissabte, la vila de Montuïri acollirà el Campionat de les Balears de Ciclisme. Seran les proves de contrarellotge, divendres i de ruta, dissabte.

La primera prova serà la contrarellotge del Campionat de les Balears de Ciclisme, la disputa serà aquest divendres dia 31 a l’horabaixa. La prova la diputaran les categories; sub-23 femenina i masculina, Màster 60 femenina i masculina, Màster 50 femenina i masculina, Màster 40 femenina i masculina, Màster 30 femenina i masculina, Júnior femení i masculí i Elit femení i masculí.

L’inici i final de la cursa s’ha previst a les instal·lacions del celler Blanca Terra, a l’encreuament de les carreteres de Palma-Manacor i Porreres-Montuïri. El començament de la prova serà a les 16 hores i s’ha previst que la primera corredora pugui arribar a partir de les 16:17 h. Un tram de la cursa passarà per dins Montuïri des de la rotonda de la carretera de Porreres en direcció a la rotonda del molí des Fraret. Així mateix, aquesta carrera, a més del tram de Montuïri transcorrerà per la carretera que uneix Montuïri amb Porreres. Pel que també pot causar molèsties als veïns de Porreres que utilitzen aquesta via per anar o venir cap a Ciutat o altres indrets de l’illa.

L’Ajuntament de Montuïri ha informat que els accessos al poble seran des de les carreteres de Sant Joan, carretera Palma-Manacor pel Revolt i la carretera de Lloret o Pina. Únicament estarà restringida la circulació entre la carretera de Porreres i la rotonda del molí des Fraret. Aquest tram es veurà afectat des de les 16 h fins al final de la cursa.

CAMPIONAT EN RUTA

El dissabte, dia primer de juny, es disputarà el Campionat de les Balears de Ciclisme en Ruta. En aquest cas la sortida i l’arribada serà a la plaça Major de la vila. La cursa femenina tendrà una distància de poc més de 63 kilòmetres, mentre que la masculina serà de 97 kilòmetres.

La sortida de les fèmines serà a les 14:30 h i està previst que les primeres corredores tornin a ser a la plaça a les 16:08 h. Com es pot veure en el mapa de la ruta prevista també afectarà els veïns de Randa, Algaida i Sant Joan, ja que la carrera es disputarà entre aquests municipis.

Les categories Elit i Sub-23 masculins partiran de la plaça de Montuïri a les 16:45 h i està previst que els primers corredors arribin a meta a les 19:06 h. Els corredors també disputaran la carrera en el mateix circuit que afecta les carreteres d’aquests tres municipis del Pla, Montuïri, Algaida i Sant Joan.

Els pobles de Montuïri i de Randa seran els dos únics nuclis de població on la carrera passarà els carrers Església i Montuïri en el cas de randa i al poble de Montuïri la cursa transcorrerà pels carrers Emili Pou (des de la rotonda del molí des Fraret en direcció al carrer Ramon Llull), Ramon Llull (fins al Pou des Dau), carrer de sa Trona, carrer Major, Plaça Major, carrer des Pujol (fins al carrer Constitució), camí de na Repic i pel vial de servei en direcció a Randa.

Back To Top