Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres reclama al Consell passos per a vianants a la mesquita i la benzinera

L’Ajuntament de Porreres reclamarà al Consell de Mallorca que habiliti dos passos per a vianants per travessar des de la voravia cap a la mesquita i a la benzinera, ubicats a la carretera Ma-5030A entre Porreres i Montuïri.

Aquesta petició sortí del ple en el debat d’una moció de MÉS per Porreres, en la qual advertia de la perillositat que suposa per a la comunitat magrebina que ha de passar per anar a la mesquita i també la gent que va a comprar a la benzinera, ha explicat el portaveu dels ecosobiranistes a l’Ajuntament de Porreres, Sebastià Lliteres.

Mitjançant aquesta moció que fou aprovada per unanimitat en el ple, l’Ajuntament demanarà que es duguin a terme millores a la voravia que uneix el nucli urbà amb el cementiri municipal a causa del mal estat que presenta.

En el seu escrit, MÉS denuncia “el lamentable estat de la voravia”, fet que la converteix “en un dels trams per a vianants més concorreguts i perillosos” del municipi.

Recorda que “és un dels passejos més utilitzats pel fet que aglutina nombrosos espais comuns i de reunió: l’institut, la biblioteca, un supermercat, el camp d’esports i la piscina municipal, la mesquita, el cementeri, importants indústries i comerços porrerencs”.

Sobre la necessitat de millorar la voravia, adverteixen que el mal estat “és causat sobretot pels moviments de paviment ocasionats per les arrels dels arbres. Això fa que la superfície sigui molt irregular i en alguns trams es faci difícil caminar-hi sense problemes. Aquest vial també inclou un carril bici que no deixa de ser una cursa d’obstacles per a ciclistes i persones amb mobilitat reduïda, i una il·luminació deficient i sovint avariada”.

El pacte de govern (El PI -PP) votà a favor de la moció i ara l’Ajuntament elevarà les peticions que s’hi inclouen al Consell de Mallorca titular de la carretera.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, va advertir en el ple que el Consell probablement no acceptarà posar passos per a vianants a la carretera. En cas que sigui així, l’Ajuntament demanarà, però que es faci alguna intervenció o senyalística alternativa per a millorar la seguretat dels vianants.

Back To Top