Skip to content
ActualitatFires i FestesPorreres

El Raïm Wine Fest arriba a Porreres aquest dissabte dia primer de juny

Primer va ser Costitx, després Deià, Portocolom i ara és el torn de Porreres. El municipi del Pla acollirà el pròxim primer de juny la cinquena edició del Raïm Wine Festival, organitzada per Vi de la Terra Mallorca. Una trobada que va néixer l’any 2022 i que, des de llavors, no ha fet més que créixer com a esdeveniment de referència en el qual el vi, la música i la gastronomia van plegats per oferir una nit màgica en un entorn privilegiat. En aquesta nova edició, el lloc escollit és l’Oratori de Sant Felip Neri, un dels espais més emblemàtics del municipi de Porreres.

“La cinquena edició d’aquest festival reuneix els mateixos ingredients de les anteriors trobades, que tanta acceptació han tengut” explica Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca: “Porreres ens acull per primera vegada per poder gaudir dels millors vins d’una selecció dels nostres cellers, acompanyats de bona música. Un esdeveniment pensat per a grans i petits, que podran passar-s’ho bé amb les activitats que hem organitzat, i que vol seguir acostant la cultura del vi a tothom”.

Per a Xisca Mora, batlessa de Porreres, el Raïm Wine Fest “serà un veritable aparador de promoció d’un producte local com és el vi. Que ho organitzi Vi de la Terra Mallorca és garantia que l’esdeveniment serà un èxit, acompanyat sempre de gastronomia, producte local i música en un entorn especial per noltros com és el pati de l’Oratori de Sant Felip Neri”. Una oportunitat per “conèixer la qualitat dels vins mallorquins que tenim en aquesta terra”.

VI, MÚSICA I GASTRONOMIA

La música de Monkey Doo, Cacao i Aina Losange ens acompanyarà per descobrir els nou cellers que participen en aquesta edició. Hi trobarem els porrerencs Mesquida Mora i Can Feliu, al costat de Finca Ses Talaioles, Bodega Olorón, Vidal Serra (Santa Eugènia), Blanca Terra (Montuïri), Vino de la Isla (Algaida), Jaume de Puntiró i Son Juliana (Santa Eugènia), que oferiran als assistents més de trenta referències. Les copes de vidre es podran adquirir al preu de 2 €, que és el mateix que costarà cada copa de vi a degustar.

El Festival obrirà les portes a les 18.00 hores i s’allargarà fins a les 2.00 h de la matinada, amb aforament limitat. Reunirà un nombrós públic interessat pel món del vi i la cultura, un binomi guanyador, sens dubte, que no pot deixar de banda la gastronomia.

L’aposta pel producte local és clau, i per això es podran degustar les propostes de dues pastisseries de Porreres: el Forn i Pastisseria Benet Barón i Llucia De Tot Gust, a més de l’oferta variada de les Food Trucks La Porota, Love Croquet i els Bunyols de na Turi.

La Raïm Wine Fest de Porreres també comptarà amb activitats infantils. Així, el contacontes ‘Històries de Veremar’ aproparà als més petits de la casa un món on el raïm, els pàmpols i la vinya són els grans protagonistes. I els més presumits no es poden perdre el taller Glitter Raïm, on descobriran un maquillatge ben especial de mà dels raïms, ple de fantasia i sobretot purpurina.

Per no perdre cap detall d’aquest cinquè Raïm West Festival a Porreres seguiu amb atenció la informació pràctica –com arribar, aparcaments públics previstos…- que està disponible en el següent enllaç: https://vtmallorca.com/ca/raim-wine-fest-porreres/

Vi de la Terra Mallorca

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vi de la Terra Mallorca compta amb 73 cellers inscrits, 188 viticultors i més d’un miler d’hectàrees de vinya en producció, que representen el 53% de la superfície total de vinya inscrita l’any 2022 a les Illes Balears.

Com a marca de qualitat, tots els vins dels cellers adscrits a Vi de la Terra Mallorca estan elaborats amb raïm exclusiu de l’illa, fet que els aporta un vincle molt important amb el territori.

L’any 2022 es varen produir 5.644 tones de raïm sota la IGP Vi de la Terra Mallorca, amb un creixement del 28% respecte a l’any anterior, i 34.658 hectolitres de vi.

Vi de la Terra Mallorca treballa, de mà de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural del Govern de les Illes Balears, en la creació d’una futura DO Mallorca.

Back To Top