Skip to content
ActualitatAlgaida

Detingut un home a Algaida per esclavitzar sexualment la seva fillastra des de 2019

La Guàrdia Civil ha detingut a un home de 50 anys a Algaida com a presumpte autor d’un delicte de tràfic d’éssers humans amb finalitats sexuals.

L’any 2015 l’ara detingut va viatjar a un país africà i es va fer passar per un filantrop que volia contreure matrimoni amb una dona, per a donar-li millor vida a ella i les seves filles a Espanya.

Una vegada a Mallorca, l’any 2019, l’home va facilitar un habitatge a la dona a una finca d’Algaida i ell es va establir amb la filla d’ella de 12 anys en el seu domicili, excusant-se en què d’aquesta manera la nina estaria més ben cuidada i li seria més fàcil portar a les altres germanes d’Àfrica.

La dona confiant en la bona fe de l’individu va accedir. D’aquesta manera, el detingut aprofità aquesta situació per a explotar sexualment a la menor, ja que la tenia sota submissió i control en tot moment.

Cal destacar, que els agents van poder constatar que aquesta persona amenaçava a la menor amb retornar al seu país a ella i a la seva mare pel que la menor obeïa per por de defraudar a la seva família i no poder donar un futur millor a les seves germanes.

Passat el temps, quan la nena va saber que el seu padrastre estava iniciant els tràmits per a portar a les seves germanes, va posar en coneixement aquesta situació davant les Germanes Oblates, conegudes pel seu treball en favor de les dones més desfavorides, els qui van denunciar els fets davant la Guàrdia Civil.

Per tal motiu, els agents van procedir a detenir al sospitós i al registre del seu domicili, on a més van trobar nombrosos discos durs i dispositius d’emmagatzematge informàtic que apunten que es dedicava a la distribució de pornografia infantil i possiblement a la producció de vídeos d’aquest tipus.

L’operació fou desenvolupada per efectius de l’Equip Dona Menor (EMUME), de la Guàrdia Civil de Balears.

Back To Top