Skip to content
ActualitatAlgaidaCultura

La Banda d’Algaida encetarà el Mes de Música amb la recuperació de l’obra del compositor Jorge Busquets

Fa més de vint anys, posau la pandèmia pel mig, el final de maig i principi de juny és sinònim de música a Algaida. És la Banda de Música del poble l’encarregada d’organitzar diferents propostes musicals que serveixen per fer valdre la música i reconèixer l’esforç dels músics. Aquest any l’edició número XIX del Mes de Música.

Aquest any i amb el concert inaugural dels amfitrions, la Banda de Música d’Algaida, l’Hort de Son Romaguera a Randa serà l’escenari per a la música de Jorge Busquets. Un concert on els músics algaidins estrenen les adaptacions fetes per Biel Oliver “Torres”, de 14 temes del mestre – compositor Jorge Busquets. Un concert encarregat per la Banda i on es podran sentir les peces que es tocaven i ballaven a la sala de festes Tito’s, a les dècades dels 50 i 60 del segle passat.

Agenda: RANDA, HORT DE SON ROMAGUERA, 26 de maig a les 19:00

El dos de juny el torn serà per a la música de cambra amb oboè de Miramar Ensemble. Aquest és un grup de música de cambra de nova creació a les Illes Balears. S’hi podrà escoltar un trio de corda i trios i quartets per oboè i cordes. Interpretaran des de música del principi del s. XVII (amb instruments d’època quan es requereixi) fins a la música més actual. Tots els membres tenen una llarga trajectòria i reconegut prestigi en la seva activitat artística, essent alguns membres i professors del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears i altres del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. Bruno Lucas (oboè), Ramon Andreu (violí), María José Gómez de la Vega (viola), Rosa Cañellas (violoncel).

Agenda: ALGAIDA, CASAL PERE CAPELLÀ, 2 de juny a les 19:00

L’església de Pina també tendrà el seu concert. Serà el 9 de juny i serà Nakama Quintet qui farà sonar les seves Ressonàncies del segle passat. Amb aquest concert es vol fer que torni a sonar la música per a quintet de vent fusta del segle XX. Per això, interpretaran obres que van del repertori més conegut fins al manco explorat per aquesta formació. Recorrerem aquesta etapa amb compositors coneguts com Ibert, Debussy, Arnold o Ligeti i donaran veu a altres com Medaglia, Beach o Zemlinsky. El quintet de vent fusta està conformat per Anna Vidal (flauta travessera), Ariadna Navarro (oboè), Júlia Valera (clarinet), Marina Mudoy (trompa) i Daniel Fernández de Marticorena (fagot).

Agenda: PINA, ESGLÉSIA, 9 de juny a les 19:00

El concert de clausura del Mes de Música serà el 16 de juny a càrrec de Grup Lolo. Lolo és el nom del projecte més personal de Jaume Cerdà, trompetista i compositor de la banda formada per Carles Medina al saxo, Gori Matas al piano, Omar Lanuti a la guitarra, Juanan Torandell al baix i Pep Lluís García a la bateria. Els seus concerts són una mescla de temes propis en clau de jazz però plens de groove i arranjaments originals d’estàndards de jazz de Duke Ellington, Roy Hargrove, etc.

Agenda: ALGAIDA, CASAL PERE CAPELLÀ, 16 de juny a les 19:00

Back To Top