Skip to content
ActualitatCulturaDestacatLloret de Vistalegre

Les banyes i les escorretjades dels dimonis ompliren Lloret de festa

La primera Trobada de Dimonis de Lloret de Vistalegre, organitzada pels Dainats de l’Infern, els dimonis lloritans, va servir per arreplegar molts de dimonis i visitants. Les carotes, els vestits de sac, les escorretjades, les barrotes, els balls, la música, els encalços i banyes, moltes banyes, va ser la tònica d’una festa que agradà a tots els visitants.

Devers les 11 del matí la plaça Jaume I de la vila del Pla de Mallorca respirava un aire singular. Alguna cosa s’estava preparant, es veia fressa de festa. Se sentien molts de picarols i la plaça estava plena de dimonions. Molts infants del poble de fora poble acudiren a la plaça per veure la I Trobada de Dimonis de Lloret. Molts d’aquests infants s’acostaven amb il·lusió i animats per un món que d’uns anys ençà atreu més que mai als infants de Mallorca. Ja no hi ha santantonis que valguin, allò que crida l’atenció és el dimoni.

De cop de l’edifici del centre començaren a sortir dimonis de tota classe i condició, grans i petits, grassos i prims, això sí, tots ells duien un bon banyam i les carotes més terrorífiques que s’hagin fet mai. Al començament mantenien la seva fúria per fer-se una foto conjunta de rigor. Però després, en sentir com s’inflaven les xeremies i començava la cercavila, iniciaren les seves accions. Els dimonis santanoniers, que només ballen, eren més tranquils. Però els dimonis estiuencs no donaven treva en fer plorar, molestar, encalçar i brunyir entre els assistents.

A l’inici de la comitiva, i amb un posat gairebé majestàtic els amfitrions, el Cocodimoni i en Banya Voltada. Ambdues figures, tot i que són de nova creació transmetien el posat, i la solemnitat dels dimonis atàvics, dels dimonis d’un temps. I és que l’ocasió s’ho valia, la festa era per retre homenatge a un vell llorità, en Bernat Regis, que encarnà la figura del Cocodimoni durant dècades.

En Banya Voltada i el Cocodimoni obrien, amb solemnitat, la cercavila pels carrers de Lloret. Foto: Dainats de l’Infern/Biel Modino

Acabada la cercavila que transcorregué entre la mirada atònita d’alguns ciclistes forans que no entenien que passava amb tanta banya, la festa i les presentacions de cada una de les colles o dels dimonis va continuar a la plaça on havia començat.

Al final les colles que participaren foren les d’Alcúdia, Ariany, Manacor, Montuïri, Sant Joan, ses Salines, Petra i Lloret. D’aquesta manera els assistents pogueren conèixer i veure ben de prop el dimoniari festiu de bona part dels pobles de Mallorca.

La festa va continuar amb una vermutada, un dinar entre tots els dimonis i acompanyants i una festa l’horabaixa.

Fou la primera trobada, però molts foren els que ja assenyalaren que la iniciativa ha de continuar, sigui de manera anual o bianual.

Back To Top