Skip to content
ActualitatDestacatEsportsMontuïriPetraSant JoanSineu

Neix la Supercopa des Pla de futbet d’estiu per coronar als reis de la comarca

Magic Team, guanyadors del torneig de Sant Joan de 2023.

Mentre Florentino Pérez encara cerca la manera de crear la seva Superlliga, al centre de Mallorca neix la Supercopa des Pla de campions de tornejos futbet d’estiu i ho fa impulsada per Toni Francesc Font, Covent, de Sant Joan.

Al contrari del que li ha passat al president del Reial Madrid que ha quedat tot sol al capdavant de la seva dèria, la Supercopa des Pla té assegurada com a mínim la celebració d’una Final Four, amb els equips campions dels tornejos d’estiu de quatre pobles confirmats: Sant Joan com a municipi amfitrió, Sineu, Petra i Montuïri.

En Toni Covent, explica que la idea de crear aquest torneig que cerca al “Campió des Pla” de futbet d’estiu, neix a partir de la celebració enguany dels 40 anys del tradicional torneig d’aquest esport a les festes de Sant Joan.

L’impulsor fa un poc d’història: “Tot va començar a mitjan dècada dels anys vuitanta amb la nova plaça Constitució, on els joves del poble anaven a pegar xuts i fer patxangues. De cada pic la plaça era un punt de trobada, on la gent passava la vetllada mirant els joves jugar, i per això es va organitzar un torneig per les festes patronals. Les primeres fotografies que hi ha del torneig de futbet, corresponen a l’any 1984, l’equip Ca na Blanch es proclamà campió d’aquest torneig, del qual hi hagué gran expectació i participació”.

Dels 14 municipis del Pla per ara han confirmat participació Sant Joan, Sineu, Montuïri i Petra

Ara i amb motiu del 40 e aniversari del torneig santjoaner l’organitzador ha creat aquesta Supercopa des Pla on hi estan convidats els campions de cada poble de la comarca per tal que “s’enfrontin i, d’aquesta manera, poder saber quin equip és el campió des Pla”. És a dir, aquest campionat entre pobles de la comarca tendrà lloc després que hagin celebrat tots els tornejos de 2024 dels pobles que s’hi sumin. Per això, probablement tendrà lloc entre finals d’agost i principis de setembre.

Toni Francesc Munar deixa clar que tot i tenir ja quatre pobles confirmats, “estam a l’espera que els altres pobles del Pla que tenguin torneig de futbol sala d’estiu es manifestin i si els interessa participar s’apuntin”. En aquest sentit, afegeix que “si algun espònsor està interessat també pot contactar amb mi”.

Abans de dia 31 de maig els altres pobles interessats a participar s’han de posar en contacte amb l’organitzador del torneig de Sant Joan, i després entre tots es decidirà com es dur a terme aquesta festa del futbet balear.

L’organitzador conclou: “Encara falta definir moltes coses, no sabem ni el format, ni els pobles interessats, ni possibles espònsors per subvencionar el torneig, just sabem que enguany es farà a Sant Joan, amb l’objectiu que sigui una festa del futbet del redol, on els campions de cada poble puguin demostrar el seu talent i coronar-se com a Reis des Pla!”

Equip guanyador del torneig de Sant Joan de 1984: Guillem Pagès, Rafel Turricano, Nino Company, Miquel Parrec, Tomi Company, Pep Bauçà, Pep Mas Llaneras, Xisco Pagès, Ernest Pagès i Tomeu Parrec.
Back To Top