Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

L’Ajuntament de Porreres posarà càmeres a llocs públics per a erradicar l’incivisme

L'aparcament de la plaça de Toros, un dels indrets que l'Ajuntament vol vigilar amb càmeres.

L’Ajuntament de Porreres instal·larà càmeres de vigilància a espais públics amb l’objectiu principal d’acabar amb actes incívics i també per a persuadir davant hipotètics delictes. “Davant la manca de respecte que patim envers el mobiliari i altres elements dels espais públics de molta concurrència i on es causen desperfectes, hem decidit posar aquestes càmeres”, han coincidit a assenyalar la batlessa, Xisca Mora i el regidor d’Interior, Joan Obrador.

Així, i per aquest ordre les preferències els espais són el camp municipal d’esports de ses Forques, el parc de n’Hereveta i aparcament, l’aparcament de l’antiga plaça de Toros, els vials d’accés al municipi i el polígon industrial. Així mateix, també està en el llistat la plaça de la Vila, la del Molí de n’Amengual i la d’en Mora.

Un cop fets els pertinents estudis, serà la Delegació de Govern que ha d’autoritzar la instal·lació d’aquests dispositius de vigilància.

A banda de la instal·lació de les càmeres pròpiament de vigilància de zones concretes, també se’n col·locaran de seguiment i control del trànsit segons la necessitat de cada indret.

Tornant als indrets que quedaran vigilants un serà el polígon industrial per evitar-hi segons quin tipus d’activitats sobretot els vespres i especialment mentre no hi hagi indústries instal·lades. En aquest sentit, si no hi ha canvis, “una de les parcel·les de l’Ajuntament ha d’acollir el dipòsit municipal de vehicles i aquest indret ha d’estar vigilat per càmeres obligatòriament”, explica Obrador.

Els dispositius també poden ser utilitzats per a sancionar la vulneració de les ordenances municipals com ara deixar excrements de cans a la via pública o dur els cans amollats, una greu problemàtica no només en el municipi sinó a la majoria de pobles del Pla de Mallorca. Per descomptat també poden ser utilitzades si es perpetra qualsevol delicte.

En aquest sentit, per exemple, la batlessa recorda el cas dels 15 cotxes cremats intencionadament a la plaça de Toros: “En cas de tenir-ho gravat amb càmeres la reclamació patrimonial dels afectats hauria estat molt més fàcil de tramitar”.

“En principi no som partidaris d’haver de posar aquest tipus de vigilància, però davant segons quines actuacions que es repeteixen i sobretot aquells que fan malbé el que és de tots sembla que és l’única manera d’aturar-ho”, apunta Mora. En la mateixa línia, Obrador afegeix que “tenim parcs infantils espanyats i no és perquè hi juguin els nins sinó perquè hi fan actes vandàlics i els fan malbé de forma gratuïta. Això s’ha d’aturar”.

Ara per ara, el Consistori ha demanat pressuposts de la instal·lació a empreses especialitzades i a partir d’aquí decidirà a quants espais interessa vigilar es col·loquen finalment els dispositius.

Back To Top