Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPOBLESant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Festes d’estiu: com tornar a casa segur, content i sense penediments l’endemà?

Viure les festes d’estiu, especialment les patronals, amb respecte envers les tradicions, els altres i, sobretot, ells mateixos. Amb aquest objectiu i sota el títol “Festes d’estiu. Prevenció de conductes de risc”, els joves estudiants de tercer i quart d’ESO i primer de Batxiller de l’IES Sineu han participat d’un taller impartit pel coordinador de Policies tutors de les Illes Balears, Rafel Covas, amb la col·laboració dels policies de Lloret, Sant Joan i Llubí.

L’objectiu és donar eines i, sobretot informació, sobre les diferents mesures de prevenció que han de tenir en compte a les festes multitudinàries d’estiu. Per ventura, la clau de tot plegat es pot resumir en dues de les preguntes que llancen els agents: Quines són les conseqüències negatives d’un consum abusiu d’alcohol?  Com ho podem fer per tornar a casa segurs i contents, i que l’endemà no ens haguem de penedir de res? Per descomptat, no consumir alcohol o controlar-ho és la clau de tot plegat. Però hi ha altres elements a tenir en compte.

De fet, les respostes a la pregunta estan amagades en els consells generals que se’ls donà als estudiants de l’IES Sineu, unes recomanacions extrapolables a qualsevol jove que aquest estiu sortirà de festa:

Vigilar per intentar evitar robatoris i furts de mòbils, carteres, etc.

Anar documentats per si patim algun accident. 

— No dur una quantitat excessiva de diners ni objectes de valor.  

— Intentar fer segons quins desplaçaments en grup. 

Vigila la teva beguda (Submissió química). 

PREGUNTES

Així mateix, en el decurs de la xerrada, el jovent contestà altres preguntes en la línia de les esmentades, i que foren plantejades pels agents amb l’objectiu de donar informació i obrir el debat com ara:

Què podem trobar en una festa?

Quina edat s’ha de tenir per poder comprar begudes alcohòliques en un supermercat o bar? 

Què hem de fer si un company o una companya consumeix alcohol de manera abusiva?

És legal el consum o la tinença d’haixix o de marihuana en llocs públics?    

Està permès dur navalles en llocs públics? 

Coneixeu què és una agressió sexual? 

Botellot en espais públics: Quines conseqüències negatives pot tenir aquesta pràctica?

El director de l’IES Sineu, Rafel Crespí, explica que aquesta és una Iniciativa dels policies tutors i equip directiu: “Consideram que a partir del mes d’abril i maig quan s’acosten les vacances i ja hi comença a haver festes d’estiu, és important donar informació als estudiants sobretot el que impliquen els botellots, el consum de droga i alcohol, les bregues, etc. Tot el que sigui donar informació i prevenir sempre els pot ajudar”, explica.

Back To Top