Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyDestacatMaria de la SalutMontuïriPetraSant Joan

La flama de la llengua pren força al Pla per seguir camí a Ciutat

Centenars de joves del Pla han corregut per la llengua catalana. Ahir, la flama de la llengua catalana que venia de Menorca va recórrer, partint d’Alcúdia, diferents indrets de Mallorca, entre ells els nuclis de Maria de la Salut, Ariany, Petra, Sant Joan, Montuïri i acabant amb una gran festa a Algaida.

Al pas de la flama per cada un dels pobles s’ha llegit un manifest en el qual s’assenyala que “ens falta reivindicar encara més els nostres drets lingüístics”.

  • Volem unes Illes Balears on la llengua catalana sigui una eina de cohesió social;
  • Volem poder usar-la sempre, sense pors ni complexos, en qualsevol circumstància i davant qualsevol interlocutor;
  • Volem més mitjans de comunicació en català i més suport als existents;
  • Volem de les nostres institucions un compromís amb la plena recuperació de la nostra llengua i que s’abandonin les polítiques d’odi i atacs cap al català.

POBLE A POBLE

A Maria de la Salut foren un bon grapat d’infants, joves i adults que s’arreplegaren per fer el relleu dins el seu municipi. Dalt del cadafal de la plaça es llegí el manifest i foren un bon grapat els que volgueren fotografiar-se amb la flama. L’acte organitzat per la delegació local de l’Obra Cultural Balear, com en molts altres indrets, va comptar amb la presència del batle de Maria, Jaume Ferriol del Partit Popular.

A Ariany flama també hi arribà passat el migdia. Allà la plaça també fou l’escenari per a la lectura del manifest. I després la flama va prosseguir cap a Petra.

A Petra la rebuda de la flama del Correllengua 2024 també va ser massiva. Molts foren els que s’oferiren per córrer i fer el relleu per aconseguir que la flama pogués creuar el municipi.

Després de Petra, i transitant pels baixos de Bonany, la flama arribà fins a Sant Joan, on amb un esperit renovat arreu del poble s’obriren les portes de pinte en ample a la flama de la llengua com mostra la rebuda per tanta gent davant la Casa de la Vila.

De la vila santjoanera la flama prengué camí cap a Solanda, Meià, Tagamanent i ja fou dins Montuïri. Allà qui esperava la flama a la fita era el grup ciclista Trotamusics que remaren per fer arribar la flama fins a la vila on els més petits es rellevaren per dur la flama fins a la plaça acompanyats dels xeremiers de la vila.

Finalment, la darrera visita de la jornada d’ahir fou a Algaida on la flama ha quedat a romandre aquesta nit passada. A la vila algaidina també foren molts els que s’arreplegaren a la plaça per rebre la flama i ajudar-la a fer camí pel català i que pugui arribar diumenge a la plaça Major de Ciutat amb força i energia.

D’aquesta manera foren molts els veïns i veïnes del Pla de Mallorca que volgueren mostrar el seu suport a la llengua catalana. La proposta dels Joves de Mallorca, que serveix d’avantsala a la Diada per la Llengua del propvinent, diumenge 5 de maig a Palma. Al llarg d’aquests dies de recorregut per totes les Illes Balears i arreu dels pobles els organitzadors han assenyalat que esperen comptar amb la participació d’entre 10.000 i 15.000 persones.

SEGUEIX EL CAMÍ

Demà, dia 4 de maig, només seran dos els municipis del Pla que veuran el pas de la flama, Porreres i Vilafranca, on acabarà el recorregut del dia amb una gran festa.

Per diumenge dia 5 s’ha previst el pas del Correllengua per la resta de municipis del Pla. Així la flama sortirà a les 9 del matí de Llubí per encarrilar cap a Sineu, on coincidirà amb la Fira de Maig. D’allà Lloret, Costitx, Sencelles i Santa Eugènia seran els altres pobles del Pla que correran per donar continuïtat a la flama de la llengua catalana.

Back To Top