Skip to content
ActualitatFires i FestesSineu

Sineu viurà la fira amb una ferma aposta per les races autòctones

El primer diumenge de maig la cita només és una, la Fira de Sineu. El poble ja viu immers en la preparació i els actes previs a aquesta gran diada que, aquest any, més que mai ha treballat per donar un impuls a la ramaderia i, especialment a les races autòctones.

Tomeu Mulet i Xisca Ramis, batle i regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, respectivament ens han explicat que “aquest any posam en valor les races autòctones. No debades hem recuperat el concurs morfològic del cavall mallorquí després de 15 anys sense celebrar-se i això hi sumam el VII Concurs Morfològic d’Ovella Roja Mallorquina, el XX Concurs Morfològic de l’Ovella Mallorquina, el II Concurs ACAIB de Conill Eivissenc, II Concurs Internacional d’Aviram local. El dissabte 4 de maig hi haurà el curs formatiu de selecció i millora genètica de gallines ornamentals i el diumenge de la fira hi haurà la mostra d’aviram”.

Mulet explica que en total hi haurà més de 150 corrals on hi haurà la presència d’aquests animals autòctons “a més de les mostres hem de destacar els concursos morfològics, conills, coloms, aviram, ovelles roja i blanca mallorquina…”. La presència de maquinària agrícola sigui per exposar o vendre també és un dels atractius de la jornada d’aquest diumenge.

Dissabte també serà el torn per a l’espectacle eqüestre. Els terrenys del camp d’en Pineta, on es celebra el Cos de Sineu per les festes de la Mare de Déu, acollirà a les 18 hores un espectacle a càrrec dels cavallistes de Sineu. Mulet explica que “amb totes aquestes mostres d’animals no volem fer més que valorar la tasca que duen a terme moltes persones de manera desinteressada pel manteniment d’aquests animals i les races autòctones de les Balears. Volem donar-los una ditada de mel i mostrar-los que estam al seu costat i que la seva feina no cau en sac buit”.

Per la seva banda, Xisca Ramis, explica que “l’altre punt fort de la Fira de Maig de Sineu és l’artesania, això fa que la mostra que s’organitza a Sineu sigui un atractiu pels sineuers i pels milers de visitants que s’acosten al nostre poble aquests dies”. “Ja des dels dies previs a la festa de Sant Marc hem tengut actes i activitats que culminen aquests dies de la Fira” explica Ramis. “Aquest mateix divendres tenim una oferta de música i vi al claustre del convent”.

Al costat de l’artesania també hi haurà espai per les plantes, el producte local, els productes ecològic i de km0, a més de les exposicions i tota classe de mostres que fan que la Fira de Maig de Sineu sigui l’atractiu de la jornada a Mallorca. Xisca Ramis explica que “hi haurà un espai reservat pels productes agroalimentaris de proximitat i km0 i producte local, també tendrem la presència de Denominacions d’Origen, tant de vins de Mallorca com de formatge de Maó-Menorca i l’Oli de Mallorca. Formatge de cabra o mel o la D.O. de la Sobrassada de Mallorca”. “L’ovella roja mallorquina també tendrà un espai per mostrar productes elaborats amb la llana o panades fetes amb la seva carn”, explica Ramis. En aquest espai també hi haurà una exposició d’eines mallorquines del camp.

I això sense oblidar que l’atractiu de la gastronomia el poble de Sineu ja el duu de sèrie i són molts els que saben de la seva importància i en coneixen bé els seus cellers i bars i restaurants.

Back To Top