Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Només quatre dels 14 pobles del Pla reben ajudes d’Europa per a millorar espais públics

sineu
Plaça del Mercadal de Sineu un dia de mercat. Foto: Facebook

Només quatre dels 14 municipis del Pla de Mallorca han rebut ajudes dels Fons Europeus Next Generation convocades per a la millora d’espais públics amb l’objectiu de promoure el turisme.

En total els 14 pobles de la comarca havien presentat projectes valorats en més de 25 milions d’euros en una línia d’ajudes. Finalment, segons han confirmat fonts del Consell de Mallorca que tramita les ajudes europees, només han aconseguit el finançament Algaida, Costitx, Llubí i Sineu per projectes que en total sumen 2.890.288,15 €.

Algaida ha aconseguit dues ajudes. D’una banda, 250.000 € per a l’adquisició d’un solar a Pina per a dependències municipals i 41.914 € per a la millora de l’eficiència energètica de la il·luminació del camp de futbol. Són aquests dos projectes ja fets.

Costitx en rebrà 6.872,€ per habilitar un aparcament per a bicicletes i taller mòbil amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible.

Llubí, com avançà ahir TotPla, rebrà una ajuda de dos milions d’euros per a millorar l’entorn urbà dels elements patrimonials. És amb diferència la subvenció més elevada i suposa el cent per cent del projecte presentat.

Finalment, Sineu durà a terme l’embelliment i soterrament d’instal·lacions a la plaça del Mercadal i carrer Triquet amb una partida de 553.220, 85 €.

Val a dir que a banda d’aspectes tècnics o formals, aquesta línia d’ajudes s’atorguen per ordre de concurrència, és a dir, per data de presentació de la sol·licitud del projecte fins a exhaurir-se els fons de l’ajuda.

Alguns dels ajuntaments del Pla que han quedat fora l’ajuda ja han anunciat que esperen poder-la presentar en alguna altra línia.

Back To Top