Skip to content
ActualitatCostitxFires i Festes

Costitx en Flor lluirà enramellat aquest primer de maig

El primer de maig té una cita lúdica al Pla de Mallorca. Costitx i els seus habitants fa mesos que treballen a crear espais acollidors i vistosos, tot emprant flors, ramells i plantes de tota classe. Costitx en Flor és una de les fires més singulars, atractives i participatives de Mallorca. Els veïns són els encarregats de decorar carrers, places i racons perquè els milers de visitants que s’acosten el nucli puguin gaudir de la proposta.

Aquest any, tot començarà l’horabaixa del dimarts dia 30 i tendrà la seva plena el dimecres primer de maig. Des de l’Ajuntament de Costitx, el batle, Antoni Salas i el regidor, Joan Pou, assenyalen que tot està preparat per a rebre els visitants. Pou assenyala que “aquest any a les decoracions que fa l’Ajuntament hem elegit els caps de bou, és per això que els ferrers del poble han creat un gegantí cap de bou”. “El visitant podrà trobar més d’una quarantena d’espais, carrers o places amb exposicions o la decoració duita a terme pels veïns del poble que fa mesos que hi treballen”, explica Pou.

DIMARTS

Serà a partir de les 17.30 hores quan s’inauguraran totes les mostres i exposicions. Els carrers estaran a punt. Així ho asseguren els veïns que tot i la pluja prevista per aquest dilluns confien a poder-ho preparar i col·locar al llarg del dimarts. Aquest dia ja serveix als costitxers i costitxeres per obrir les portes de ca seva a amics i coneguts que volen gaudir amb tranquil·litat de la Fira. A les 20 hores hi ha prevista l’actuació de la Boutukada.

PRIMER DE MAIG

El dimecres serà el dia gran, on Costitx espera la visita centenars de persones que volen gaudir del dia festiu passejant pels enramellats carrers del poble del Pla. Un poc passades les 10 hores es donarà el sus oficial amb la recepció de les autoritats, hi haurà el ball dels Bous, els bouets i el dimoni de Son Ganxo.

Al llarg del matí a més dels carrers decorats i plens de flors i plantes hi haurà espai pels productes artesans i locals de Mallorca. També hi haurà un espai per a la promoció del vi de Mallorca. Tampoc faltaran els animals, cans de caça o cans de bestiar tendran el seu protagonisme a la fira. Una mostra de motos antigues i mobylettes també serà un dels atractius del matí.

Back To Top