Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La taula social, formada pel Govern, patronals i sindicats acorden els 12 dies festius pel 2025

La Taula Social Tripartida, òrgan constituït pel Govern, patronals i sindicats, ha consensuat el calendari laboral, amb els festius per a l’any 2025 en l’àmbit de les Illes Balears. Així, s’ha ratificat la proposta que la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia va remetre als agents socials amb el consens de tots els participants.

El calendari de dies festius per al 2025, dissenyat en funció del que es disposa per la normativa estatal i autonòmica vigent, ho conformen 12 dies. En aquest sentit, la directora general de Treball i Salut Laboral, Catalina Cabrer, ha explicat que: «a causa de com cauran els dies en 2025, la Taula Tripartida ha optat per mantenir els dies 6 de gener, Epifania del Senyor; 1 de març, Dia de les Illes Balears; 17 d’abril, Dijous Sant; i 26 de desembre, Segona Festa de Nadal, com a festius tradicionals de les Balears. S’ha escollit la Segona Festa de Nadal en substitució del 12 d’octubre, que coincideix en diumenge. Quant al Dilluns de Pasqua, 21 d’abril, es traslladarà als municipis l’interès perquè el declarin festiu».

Així, l’any comença amb el primer festiu: l’1 de gener, que cau aquesta vegada en dimecres, i el dia 26 de desembre serà el darrer festiu, que en caure en divendres aquell cap de setmana serà més llarg de l’habitual.

D’aquesta manera, la relació de festius és la següent:

1 de gener, Cap d’Any, dimecres

6 de gener, Epifania del Senyor, dilluns

1 de març, Dia de les Illes Balears, dissabte

17 d’abril, Dijous Sant

18 d’abril, Divendres Sant

1 de maig, Festa del Treball, dijous

15 d’agost, Assumpció de la Verge, divendres

1 de novembre, Dia de Tots Sants, dissabte

6 de desembre, Dia de la Constitució, dissabte

8 de desembre, Immaculada Concepció, dilluns

25 de desembre, Dia de Nadal, dijous

26 de desembre, Segona Festa de Nadal, divendres

Back To Top