Skip to content
Mansiula

La Mansiula (VI)

Pedro Álvarez i Marta Carrió, els dos diputats del Pla.

SOLIDARITAT ENTRE ELS DIPUTATS DEL PLA

El Pla de Mallorca té dos diputats al Parlament. Tots dos formen part de dos partits polítics molt diferents, un del PP i una de MÉS. El fet curiós és que existeix una bona relació entre ells. Tant és així que, recentment, un dels dos anà al poble de l’altre a sopar a un conegut restaurant de la vila. Hora de pagar el compte no el deixaren pagar amb targeta i no duia efectiu. Així que utilitzà la telefonada comodí. I ràpidament l’altre diputat es desplaçà al restaurant per facilitar els euros necessaris per pagar el compte i no haver de quedar a escurar. La cosa es va solucionar amb un bizum entre diputats. No tot han de ser bregues polítiques!

LES FORMES PERDUDES

En els plens de Vilafranca el batle i alguns dels seus regidors tenen per costum aixecar-se deixant l’oposició amb la paraula a la boca i partir sense aixecar la sessió. Es feu palès novament en el darrer ple on es debatia sobre els terrenys de l’IES que el Govern vol fer al municipi. Montserrat Rosselló i els seus poden estar més o manco d’acord amb el que proposa l’Assemblea per Vilafranca, però un batle és el batle de tots i totes les persones de Vilafranca i, per descomptat, de les que varen elegir els cinc regidors de l’AxV. A més presideix el ple i, com a tal, almanco ha de tancar el debat i aixecar la sessió. Sobte també el paper de la secretària municipal que es mira l’escena sense dir res.

El debat sense el batle i amb secretària. Constarà a l’acte del ple?. Foto: TOTPLA.

ÀNIMS AL BATLE CICLISTA

Avui milers de ciclistes rodaran per la Serra, pel Raiguer, pel Llevant i un tram petit del Pla de Mallorca. Serà en els municipis de Maria, Ariany i Petra. Per aquestes carreteres fent el recorregut de 312 kilòmetres aquest any no hi podrà circular un ciclista fix a aquesta prova. El batle d’Ariany, Joan Ribot, aquest any no podrà disputar la carrera. Ribot és un veterà de la cursa, al llarg de l’any acumula molts kilòmetres a les seves cames. Però aquest any no ha pogut ser. Ribot segur tornarà a disputar la prova i és que ens ha explicat, en alguna ocasió, que un dels moments que més li agrada és l’entrada al seu poble. I és que a Ariany hi ha instal·lat un dels punts d’avituallament dels ciclistes.

Ribot arribant a la meta en una edició anterior de la Mallorca 312.

CARTELL I PATRIMONI

Aquesta setmana en un establiment proper a la plaça s’hi va penjar un gran cartell per anunciar el local. L’endemà el van haver de llevar. Parlam de la plaça de Montuïri, on en un edifici que forma part del futur catàleg de patrimoni s’hi penjà damunt les dovelles de l’arc del portal un gran cartell, en llengua castellana, anunciat el local. La ràpida intervenció de l’equip de govern va evitar que molta gent ho pogués veure. Tant de bo aquesta celeritat també es vegi reflectida en altres indrets del poble o en l’aprovació del catàleg de patrimoni.

Back To Top