Skip to content
ActualitatVilafranca

El batle de Vilafranca defensa el solar d’Ermità Agustí per al nou IES i planta l’oposició en el debat sobre educació

El batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, defensà el solar del municipi sobre el qual té una opció de compra enfront de la proposta de l’Assemblea per Vilafranca, que havia demanat un ple extraordinari amb un únic punt de l’ordre del dia: “Debat adquisició terrenys destinats a infraestructures educatives a Vilafranca de Bonany”.

Cal recordar que com avançà aquest digital, el batle anuncià la compra d’un solar d’11.200 metres quadrats en sòl rústic. Els terrenys estan aferrats al nucli urbà en el carrer Ermità Agustí, entre el Quarter de la Guàrdia Civil i el parc Josep Maria Llompart. El cost d’aquest solar és de 110.000 €.

L’Assemblea per Vilafranca començà el ple dient que “vos hem convocat per debatre i esclarir quin hauria de ser el model d’institut que volem i on el volem”. En aquest sentit, l’opció que més agrada l’Assemblea són uns terrenys ubicats a la part esquerra de la sortida del municipi cap a Porreres just abans del pont i voltant d’una zona arqueològica.

L’Assemblea considera que l’equip de govern de PxP vol “començar la casa per les teulades” amb aquesta infraestructura oferida per la conselleria d’Educació al municipi. “Primerament, volem posar damunt la taula la manca d’espai dels centres educatius que actualment tenim a la Vila: el CEPA Mancomunitat del Pla, l’escoleta de ca ses Monges i el CEIP Es Cremat”, apuntaren. En la intervenció apunten també a la manca d’espai per associacions i al fet que “les darreres Normes Subsidiàries daten de l’any 1996 i plantegen un creixement desorbitat del poble”.

Tornant a les propostes educatives, el model de l’Assemble per Vilafranca és “un centre que abasti des de 0 a 3 anys fins a 4t ESO. Un edifici que resolgui els problemes actuals d’espai que tenim a la base i serveixi per transformar els edificis de l’escola i l’escoleta en espais culturals, per les associacions o per encabir-hi sa biblioteca, entre d’altres”. “Volem un projecte ambiciós que no es limitàs a allò que ens han oferit”, apunten.

Per l’Assemblea la zona elegida “és inundable” i a més “l’espai és limitat perquè no es podrà ampliar“.

Finalment, demanaren que s’estudiïn altres opcions i han reclamat “una comissió de seguiment per fomentar la participació i la transparència d’aquest projecte que inclogui tots els membres de la comunitat educativa (AFA, el claustre del CEIP Es Cremat, de l’Escoleta Cucarells, del CEPA Mancomunitat, la Conselleria i l’alumnat)”.

Per la seva banda, el batle defensà la ubicació dels terrenys “perquè els nins i nines no han de sortir del poble“. Així mateix, destacà el preu de compra: “Hem de donar les gràcies a aquesta gent que ens ho ha volgut vendre a preu barato“. “Quan t’ofereixen un institut no els pots començar a dir, no, no volem un institut, volem una escoleta i una escola i ho volem tot junt aquí perquè què et penses què et diran? Aquí tens els doblers?” ha ironitzat el batle. En aquest sentit, Rosselló ha assegurat que els solars adquirits “es podran ampliar tant per endavant com per enrere i si no es vol vendre s’expropia”.

Així mateix, quant a les limitacions d’espai d’Es Cremat, ha dit que “hi ha 1.800 metres lliures per on es pot ampliar” i defensà que s’ampliarà l’escoleta fins a set aules “que no ho tenen ni a Inca”.

El batle donà el debat per acabat de forma abrupta i no donà peu a rèplica de l’oposició. Rosselló abandonà el ple fora aixecar la sessió. El seguí poc després el regidor Gori Bauzá.

El debat, però continuà de manera informal amb la presència de la secretària municipal, els regidors de l’Assemblea per Vilafranca i els que quedaven de l’equip de govern. “Aquest és el debat que volíem tenir en el ple i amb tot l’equip de govern”, han lamentat des de l’Assemblea.

Debat ja amb l’absència del batle.
Back To Top