Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Les policies locals del Pla de Mallorca es coordinen per impulsar formacions entre plantilles

Vilafranca va acollir la reunió periòdica de coordinació de caps de Policia de la Mancomunitat Pla de Mallorca.

A la cita hi assistiren la majoria de caps de Policia dels pobles del Pla i el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell.

Es posaren damunt la taula les formacions previstes per la Mancomunitat Pla de Mallorca i els convenis de col·laboració entre les diferents plantilles de la comarca. En aquest sentit, es destacà la importància de col·laborar en matèria de formació entre els cossos de Policia Local del Pla de Mallorca.

Així mateix, entre altres coses, en la trobada es posà damunt la taula la implantació de les pistoles elèctriques Taser en els cossos de seguretat de les Illes Balears i que en el futur pròxim es podrien començar a implantar als pobles del Pla de Mallorca. En aquest sentit, es tractà tot el que fa referència a la legislació vinculada a l’ús d’aquesta arma no letal d’electroxoc.

En aquest sentit, s’informà programa informàtic de coordinació digital policial XPO. És una eina gratuïta a disposició dels ajuntaments de les Illes Balears per avançar cap a una plataforma de gestió i coordinació de les policies locals com a sistema global de coordinació de les policies locals per garantir la interoperabilitat dels sistemes d’informació i procediments de l’ISPIB amb els dels ajuntaments, compartir dades i possibilitar l’intercanvi d’informació i coneixement.

Back To Top