Skip to content
ActualitatFires i FestesMontuïri

Montuïri Tast, una fireta on la gastronomia marca el ritme

toni i paula

LA FIRETA GASTRONÒMICA, MONTUÏRI TAST S’HA AJORNAT AL 4 DE MAIG

Aquest dissabte, Montuïri vol remoure la vila i els vilatans. És per això que amb música i gastronomia volen donar un nou ritme al teixit comercial del poble. El Montuïri Tast és una fireta gastronòmica on aquells bars i restaurants del poble i els dos cellers de vi oferiran els seus productes en un espai reduït com és la plaça major. Tot això acompanyat de música i de cervesa artesana. Serà aquest dissabte dia 27 a partir de les 18 hores a la plaça Major.

Paula M. Amengual i Toni Miralles, batlessa i tinent de batlessa respectivament han assenyalat que la idea va sorgir dels mateixos restauradors del municipi. “La primera proposta ens va arribar dels restauradors amb la proposta de fer una fira temàtica de la cervesa per a promocionar Montuïri i el seu teixit comercial”. Aquesta primera proposta que ja incloïa la presència de grups de música per amenitzar la nit, va ser elevada a la resta de restaurants i bars del municipi. “Al final, -expliquen Amengual i Miralles- s’hi han afegit aquells restauradors que han volgut. Entre ells Es Revolt, Bar s’Hostal, Nu, Fifo Gastronomia Baska i Can Xorri. A aquests s’hi han de sumar els dos cellers existents a Montuïri, Blanca Terra i Clos de s’Almudaina, i l’associació de cerveses artesanes, ACAIB. La part dolça de la festa anirà a càrrec del Forn de Can Joan”.

La intenció de la Fireta Gastronòmica, expliquen que és “a més de dinamitzar el poble és potenciar el teixit comercial del poble i impulsar i afavorir el treball en equip entre els diferents comerços. A la vegada que donam a conèixer l’oferta gastronòmica de Montuïri”.

La música tendrà tres escenaris diferents repartits per la plaça Major del nucli. Començarà la vetlada un solista de blues, Jordi Àlvarez, el seguirà el grup de jazz, Mery Cantos Trio amb música portuguesa i brasilera i finalment, el duet Maria i Punt clourà la nit amb música més actual.

Aquesta proposta, sense dubte vol ser hereva, tot i que en un format diferent de l’exitosa Fira del pa amb oli que s’organitzà fa poc menys d’una dècada. Amengual i Miralles coincideixen a assenyalar que “l’Ajuntament ha volgut estar al costat de la iniciativa dels restauradors i comerciants de la vila i és la nostra intenció seguir donant suport a aquestes propostes”.

Back To Top