Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Al Pla “l’hivern ha arribat per Sant Jordi”

pluja pla

Avui, 22 d’abril la forta davallada de les temperatures ha duit la pluja i el fred al Pla de Mallorca. El migdia el termòmetre ha marcat vuit o nou graus. Això ha fet que molts que els darrers caps de setmana ja havien tret la màniga curta hagin tornat a posar ma a l’abric de l’hivern.

Als bars i punts de trobada, com és a les sortides i entrada a les escoles del Pla el comentari era el mateix. “Fa el fred que no va fer a l’hivern“. I és que segons ha assenyalat l’AEMET les temperatures màximes previstes per avui oscil·laven entre els 12 i 15 graus. “L’hivern ha arribat per Sant Jordi” o “ara surten els caragols de Sant Marc” han estat altres dels comentaris que s’han sentit avui pel Pla de Mallorca.

Pel que fa a les precipitacions la pluja ha estat constant al llarg de tot el dia, això ha fet que en alguns indrets hagi plogut entre els 3 litres, per exemple a Maria de la Salut o els vuit que s’havien registrat fins a les 17 hores a Sencelles. Aquestes dades s’han extret de les estacions meteorològiques de Balears Meteo.

Segons l’AEMET aquestes temperatures i la presència de pluges s’ha de mantenir fins al migdia del dimecres. Així, demà, dia de Sant Jordi es preveu que les temperatures siguin molt semblants a les d’avui. Serà el dijous, dia de Sant Marc quan s’ha previst que el temps ja millori per complet.

AGRICULTURA

Aquestes pluges, caigudes de manera sostinguda en el temps han fet que encara siguin bones pels sembrats cerealístics, ja sabeu el refrany de “a l’abril cada gota val per mil”. Els arbres de fruita o ametllers i garrovers tampoc els haurà estat dolenta aquesta pluja. Els qui hauran d’anar més amb compte són els vinyòvols que hauran de tenir esment a la vinya per evitar l’aparició de les malalties. Això sí, aquells més valents que sempre volen bravejar de tenir les primeres domàtigues de la temporada i ja han fet l’hort d’estiu aquesta nit dormiran amb el cor encongit perquè no hi hagi gelada i els malmeti el planter acabat de sembrar.

Back To Top