Skip to content
ActualitatMaria de la Salut

El PSOE de Maria de la Salut critica la “incoherència” del PP envers la memòria històrica

psoe maria
Regidores socialistes i altres representants del partit.

Els socialistes de Maria de la Salut han criticat la “incoherència” del Partit Popular, que ha votat en contra d’una moció presentada pels socialistes en defensa de la llei de memòria democràtica però que, “al mateix temps, reactivi la Comissió de Memòria històrica del poble”.

La portaveu del grup socialista de Maria de la Salut, Bàrbara Ferriol, ha explicat que “no entenem el posicionament del Partit Popular. Vota en contra de la nostra moció en defensa de la llei de memòria democràtica, però al mateix temps ens diu que col·locarà unes pedres al cementiri de Maria en record de les víctimes del franquisme. Creiem que és una passa endavant per donar compliment als acords de la Comissió, això sí, esperem que es faci realitat ben aviat per poder rendir homenatge als represaliats mariandos”.

Segons expliquen els socialistes de Maria de la Salut alguns punts d’acord de la moció presentada per ells i a la qual el PP ha votat en contra són: instar al govern de les Illes Balears a donar continuïtat a les polítiques públiques de memòria democràtica i demanar al govern de les Illes Balears a no promoure la derogació de la Llei de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears.

La portaveu socialista vol recordar que “aquesta Comissió de Memòria Històrica va començar gràcies a una moció del nostre grup a l’anterior legislatura i que va quedar aturada a causa de la deixadesa de l’equip de govern“.

Finalment, Ferriol ha conclòs que “amb aquest fet queda demostrat la contradicció del PP, quan li demanem per la reactivació de la Comissió de memòria històrica i la col·locació de les pedres ens diuen que sí, però després a la moció en defensa de la llei de memòria democràtica ens voten en contra”.

PARTIT POPULAR

Per la seva banda el batle i portaveu del PP a Maria de la salut, Jaume Ferriol ha explicat que “a la moció presentada pels socialistes estam d’acord en demanar al Govern a donar continuïtat a les polítiques públiques en matèria de memòria democràtica. De fet, ja s’està fent, perquè hi ha una llei estatal que obliga. Però no hi podem estar amb instar el Govern de l’Estat a recórrer al relator especial sobre Veritat, Justícia i Reparació i el relator d’Execucions Extrajudicials, ni al Tribunal Constitucional, ni a instàncies europees”.

Pel que fa a la instal·lació de les pedres de la memòria o Stolpersteine, Jaume Ferriol assegura que “l’anterior equip de govern del Govern, va deixar el nostre expedient dins un calaix i ens van dir que no podien posar aquestes pedres per haver-ho sol·licitat fora de termini. Ara, després, de parlar amb la direcció general, resulta que no hi havia cap termini i que ara es faran les passes pertinents per posar les pedres”. El batle de Maria a més afegeix que “en la passada legislatura, els socialistes, no es van queixar gens de què no posàssim les pedres”.

Back To Top