Skip to content
ActualitatSineu

Més per Sineu reclama que es traslladin les parades del mercat ubicades davant la façana de la parròquia

L’agrupació local de Més per Sineu reclama la reubicació de les parades ubicades davant la façana de l’església parroquial. “L’Ajuntament hauria de complir amb la declaració de Bé d’Interés Cultural del monument. Les senalles, capells, palmes i altres productes a la façana van en contra del respecte al nostre patrimoni”, asseguren els ecosobiranistes de Més per Sineu en un comunicat.

En el seu escrit de denúncia expliquen que “la conservació del patrimoni implica preservar espais lliures d’impediments que no permeten l’observació directa dels indrets. Per aquest motiu, l’expedient 453/2000 de declaració de Bé d’Interés Cultural, amb categoria de monument a favor de l’Església de Santa Maria de Sineu (acord publicat al BOIB de 27/02/2001) en l’apartat 7, de delimitació BIC i entorn de protecció, específica la “prohibició de col·locació de qualsevol element que pugui interrompre la visió directa del bé o alguna de les escenes visuals significatives””.

És per això que la formació reclama “que s’hauria de complir la llei, als voltants de la façana de l’església. Ara, els dies de mercat, la trobam completament envoltada de paradetes. En les darreres setmanes, hem vist com senalles, capells, palmes, pebres coents, llepolies, marroquineria i altres productes es col·locaven just damunt la façana. Així que des de Més per Sineu hem instat a l’equip de govern que faci complir la llei, reubiqui aquestes parades i, així, permeti una correcta visualització d’aquest important monument del nostre patrimoni”.

Els dimecres de mercat Sineu es transforma. No només es revitalitza l’economia i els calaixos s’omplen, també es complica la mobilitat, es dificulta l’aparcament i fer les tasques quotidianes, de vegades, és impossible. Se suposa que els nostres visitants venen per gaudir del nostre patrimoni cultural, arquitectònic i gastronòmic, especialment” afegeixen.

Back To Top