Skip to content
ActualitatDestacatPolitica

L’OCB emprendrà accions judicials contra el pla Vera de segregació lingüística

El president de l'OCB amb el seu equip. Foto: OCB.

L’Obra Cultural Balear ha anunciat que emprendrà accions judicials contra el pla Vera de segregació lingüística i en demanarà la suspensió cautelar.

En un comunicat expliquen que “l’objectiu de l’entitat, segons ha explicat el president, Antoni Llabrés, és que el pla de segregació lingüística no es pugui aplicar el pròxim curs, segons pretén la Conselleria d’Educació”.

L’OCB manifesta que el Pla Vera no s’ajusta al marc legal actual, ja que pretén separar els alumnes per raó de llengua, va en contra del model lingüístic que ha estat vigent durant els darrers 25 anys, que s’ha demostrat que és un factor d’èxit del nostre sistema educatiu, i vulnera el Decret de Mínims amb relació a les matèries que s’han d’impartir en llengua catalana.

En declaracions del president de l’OCB, “el Govern Prohens s’hauria de replantejar la posada en marxa d’aquest pla de segregació lingüística perquè és rebutjat per tota la comunitat educativa i per tots els partits de l’oposició política, és un pla que no segueix cap criteri pedagògic, no té caràcter normatiu per la forma com ha estat tramitat, va contra l’autonomia dels centres educatius; es tracta d’una proposta enganyosa que desfressada de recursos humans i econòmics intenta captar l’adhesió voluntària de les escoles i els instituts. Una proposta que privilegia els centres que s’hi adhereixin vulnerant els principis d’igualtat i d’equitat del sistema educatiu”.

L’OCB demana la rectificació del Govern en l’aplicació d’aquest pla que, únicament, respon a la necessitat de satisfer les dèries del seu soci d’extrema dreta i la seva obsessió per deixar en una presència residual, a l’escola, la llengua pròpia. Finalment, l’OCB alerta que l’aplicació del pla de segregació lingüística faria impossible l’objectiu que els alumnes en acabar la seva etapa formativa, acabin amb un domini de les dues llengües oficials, ja que l’escola és l’únic l’element corrector que pot garantir-ho, donada la situació del desavantatge en l’ús social del català.

Back To Top