Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Algaida demana més llum al passeig de la ronda perquè crea inseguretat a les dones

Algaida ha demanat al Consell de Mallorca que dugui a terme millores en el passeig per a vianants de la nova ronda del municipi abans de recepcionar-lo juntament amb el pàrquing de la zona esportiva des Porrassar.

Bàsicament, la petició és que es reforci amb fanals d’il·luminació aèria, la il·luminació que actualment és només de llums de balisa a molts indrets del passeig. En aquest sentit, la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, informà que aquest espai molt utilitzat per anar a caminar o a fer esport, “és molt insegur sobretot per les dones del municipi”.

La batlessa apunta que la causa principal d’aquesta inseguretat “és la manca d’Il·luminació que fa que quan fa fosca no hi vegin gens i la sensació d’inseguretat és molt gran”. Afegeix que “ara si la gent vol anar a caminar per aquest vial per norma ja queden en grups perquè la sensació no és massa agradable quan es fa de nit i clar, una persona tota sola ja no hi va”.

Per això, la batlessa d’Algaida demanà al Consell de Mallorca que modifiqui el projecte i faci una inversió posant fanals elevats. “El problema d’aquest passeig és que s’hi varen posar llums enterra i aquests ja de per si no fan massa llum sinó que estan pensats per indicar el transcurs del camí”, apunta. A aquesta il·luminació limitada, s’hi afegeix que aquests punts de llum estan tapats per les herbes i vegetació, fet que encara resta més llum”, explica Fullana i així ho traslladà al Consell.

La sensació de manca de seguretat de les dones quan es passegen soles i més encara si és de nit, no és un problema només d’Algaida sinó que és comú a totes les dones dels pobles del Pla de Mallorca.

Cal recordar que en el diagnòstic de situació en matèria d’igualtat del Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI) de la Mancomunitat Pla de Mallorca, una de les conclusions és que la comarca del Pla de Mallorca “ha de treballar per eliminar la falta de seguretat que perceben les dones quan van soles pels carrers”. Aquesta conclusió s’abstreu de les enquestes realitzades a dones de tota la comarca amb l’objectiu de confeccionar l’esmentat pla estratègic.

Back To Top