Skip to content
ActualitatArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSencellesSineuVilafranca

Petra demana una reunió amb Vera per reclamar l’IES que Educació vol fer a Vilafranca

Terrenys que ofereix l'Ajuntament de Vilafranca per fer l'IES.

Les intencions del conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, de fer un nou institut de secundària a Vilafranca que ja ha inclòs en el nou Pla d’infraestructures 2024/2030, ha remogut la comunitat educativa i els responsables polítics de Petra i també de la comarca.

El conseller d’Educació donà la notícia en una visita a l’IES Porreres dia 4 de març. Només dues setmanes després aquest digital avançava que el batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, ja disposava dels terrenys per a construir el nou IES.

Davant aquest escenari i la celeritat dels fets, l’Ajuntament de Petra, que reclama des de fa anys que el nou IES es faci en el seu municipi, ha demanat via carta conjunta amb l’AMIPA una reunió amb la Conselleria d’Educació i Universitats per reclamar que recapaciti i construeixi l’institut en terres petreres.

El batle de Petra, Salvador Femenias, explicà a aquest digital que “sempre hem demanat l’IES i, de fet, segons el director de l’IES Sineu Petra és el lloc adient per fer-lo. L’AMIPA també el demana fa estona. No el donam per perdut ni molt manco. El conseller encara no ens ha visitat i sé que s’ha demanat una reunió. Esperam que ens rebin aviat”.

En el passat ple, el regidor de MÉS per Petra, Pere Josep Bauzà, es feu ressò de l’anunci fet per Vera perquè “ha estat una mica de sorpresa”. Bauzà va demanar “quines gestions havia fet l’Ajuntament per intentar tenir un institut a Petra, ja que aquest institut anava tant en el nostre com en el vostre programa electoral”.

El regidor Miquel Jaume respongué taxatiu: “No sabem res, l’únic que sabem és el que sabeu voltros. La directora de l’escola de Petra em va demanar si en sabia res i li vaig dir que no. De tot d’una vàrem suposar que només era que tots els pobles volen l’institut i el demanen com hem fet noltros des que jo record i no li vàrem donar massa més importància”. Però Jaume continua contant que contactà amb “una persona del PP” que “tampoc en sabia res” però que després de consultar-ho li confirmà que efectivament Vera havia transmès als responsables polítics de Vilafranca les seves intencions.

Jaume contactà amb l’AMIPA de Petra i decidiren fer l’esmentada carta informant que “volem recordar que nosaltres tenim interès a ser seu d’aquest institut, que tenim una previsió de compra de terrenys a prop de la zona esportiva i que ens agradaria tenir una reunió amb vosaltres amb l’equip de govern i representants de l’AMIPA”. Jaume conta també al final de la seva intervenció que fins i tot han intentat telefonar directament al gerent de l’IBISEC i al conseller d’Educació “i no hi ha hagut resposta”.

L’objectiu de la construcció del nou institut es descongestionar l’IES de Porreres i també el de Sineu, ja que a banda dels de Vilafranca, la intenció és derivar-hi l’alumnat d’Ariany, Petra i Sant Joan.

L’elecció del lloc de construcció d’aquest centre, afecta per un motiu o altre, a tots els municipis del Pla llevat de Santa Eugènia que té l’IES de Santa Maria com a centre de referència i també Algaida que té l’IES Llucmajor. Cal recordar que en una visita a Algaida, Vera també anuncià que el nou IES del municipi també entra en els plans del Govern entre 2024-2030.

Back To Top