Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

La Fira de l’Ocupació del Pla es consolida amb més d’un centenar d’ofertes de feina

La II Fira de l’Ocupació organitzada per la Mancomunitat del Pla de Mallorca es va obrint pas a la comarca com un espai de col·locació efectiva. Ahir entre la vintena d’empreses participants que ofertaven un centenar de llocs de feina.

Moltes de les ofertes eren ja pensades per al sector turístic i de cara a la temporada que ja comença. Una d’aquestes, Mónica Aguilera, cap de recursos humans de l’Hotel Barceló Aguamarina de Cala Ferrera explica que “tenim prop de 40 ofertes de feina per a diferents llocs com ara cambrers, ajudants de cuina, recepcionistes, per a l’economat…”, apunta i conta que “aquesta és la primera vegada que venim a la Fira i hi ha animació, veurem com va perquè la veritat que la temporada ja és aquí i necessitam personal”, apunta.

Del Pla hi trobam per exemple Antònia Miralles del conegut restaurant de Son Bascos de Montuïri on necessiten un ajudant de cuina i personal de sala. “Sempre falta gent en el nostre sector i avui provam si la gent s’anima i recollim currículums”. En la mateixa línia, Antònia Bover, de l’empresa de neteja Ben Net de Porreres qui ha muntat parada a la Fira de l’Ocupació i oferta entre cinc i sis llocs de feina. Un altre exemple és el de Grues Algaida que està a la recerca d’un conductor i una persona per a administració.

Les professions més demandades són cambrers, personal de cuina, de neteja, professionals d’infermeria, de magatzem, recepcionistes, de magatzem, socorristes, camió, ajudants de fusteria, etc.

La presidenta de la Mancomunitat Pla de Mallorca, Joana Maria Pascual ha valorat aquesta Fira de l’Ocupació de forma molt positiva: “Estem molt contents tant de les empreses que han estat interessades a formar part d’aquesta fira com del públic en general que ve i, de fet, ens estan dient que reben currículums de gent interessada en els llocs de feina que ofereixen”.

Pascual visità la mostra acompanyada pel batle de Vilafranca Monserrat Rosselló; la directora del SOIB, Catalina Jiménez; el gerent de la Mancomunitat, Joan Cifre i l’AODL, Catalina Mir.

Els alumnes dels diferents certificats de professionalitat que es duen a terme en el Pla de Mallorca han dinamitzat la Jornada amb pràctiques in situ.

A l’exterior també hi havia incessants propostes del CEPA Manconunitat des Pla entre les quals els cicles formatius de grau mitjà de Cures Auxiliars d’Infermeria, Atenció a persones en situació de dependència, Farmàcia i Parafarmàcia o el certificat professional de Transport Sanitari.

Des de la Mancomunitat expliquen que “l’objectiu de la Fira és connectar les empreses que cerquen personal i les persones desocupades o en millora d’ocupació i al mateix temps, s’hi poden trobar recursos, eines, estratègies i propostes formatives per a la millora de l’ocupació en el Pla de Mallorca”. Així mateix, la convocatòria també com a fi que “les empreses del Pla de Mallorca trobin personal a la comarca, s’evitin desplaçaments i, per tant, s’incideixi sobre el medi ambient. Alhora es vol que la política de proximitat al lloc de feina serveixi per a la retenció de talent a les empreses”.

Back To Top