Skip to content
ActualitatAlgaida

El ple de l’Ajuntament d’Algaida reclama al Govern una línia de BUS fins a Llucmajor tot l’any

El ple de l’Ajuntament d’Algaida va aprovar per unanimitat una moció presentada per MÉS per Algaida, a l’oposició, mitjançant la qual reclama al Govern de les Illes Balears que posi en marxa la línia de bus entre Pina-Algaida-Randa-Llucmajor. A més, demana que sigui permanent durant tot l’any.

La regidora de MÉS per Algaida, Coloma Mas, va defensar i justificà aquesta reclamació recordant que “Llucmajor és la ciutat de referència per algaidines i algaidins per moltes qüestions importants. A Llucmajor, entre altres coses, hi tenim el PAC i l’Institut d’Educació Secundària de referència. Això fa que siguin moltes les relacions entre els dos nuclis, per tant son moltes les vegades que anam i venim de Llucmajor”.

Segons les dades de 2022 recaptades pels ecosobiranistes cada dia fan passen per aquesta carretera 5880 vehicles. “Això vol dir que la quantitat de cotxes que diàriament fan el trajecte Algaida-Llucmajor o viceversa és molt grossa i no s’atura de créixer, cosa que suposa una sobrecàrrega inassumible per la carretera i un augment important de les emissions de CO₂ que provoquen tots aquests vehicles”, explica el partit en la moció.

Així mateix, apuntà Mas que de fet d’instaurar la línia de BUS serviria per a promoure el servei de transport públic entre persones que cursen ESO, Batxiller o FP, una mesura que “és important si volem que en facin ús d’adults”.

Cal recordar que el mes d’abril de 2023 aquesta línia de transport entre Algaida i Randa, però a demanda, és a dir, s’havia de reservar prèviament. Aquesta mesura sembla que no ha tengut l’èxit esperat. Des de MÉS per Algaida defensa que “pensam que no es pot vincular l’èxit o no de la línia a demanda al fet d’instaurar una línia permanent i amb més freqüències, ja que aquesta podria tenir més bona acollida i tenir més usuaris que el servei a usuaris”.

La moció va rebre el suport de l’equip de govern del PSIB, del PP i del regidor del partit d’extrema dreta.

Back To Top