Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El sexe entre la gent gran: indispensable per a una bona salut

Setanta dones han participat del projecte pilot per a la promoció de l’autonomia personal (CPAP) de l’IMAS. L’objectiu és trencar tabús, combatre i desmitificar la hipòtesi que relaciona les dones grans amb la sexualitat i oferir recursos sobre educació sexual i salut enfocats al col·lectiu.

El projecte que s’ha presentat avui al CPAP Can Real de Petra “té la finalitat de què es percebi la sexualitat com una part fonamental de la salut, que ens ajuda a mantenir un benestar físic, emocional i social”. Així ho ha explicat una de les seves directores, Katya Fernández, la qual, a més, ha afegit que «parteix d’una necessitat manifestada per les mateixes usuàries. Avui dia hi ha diversitat de recursos relacionats amb l’educació sexual, però tots estan enfocats a la població jove i adulta, i no tant a les persones grans. Encara són molts els perjudicis que no ens deixen avançar dins aquest camp».

Segons les dades resultants després de realitzar els tallers a diferents indrets de Mallorca assenyalen que “que si bé a l’inici del taller un 81,5 % de les participants reconeixia concebre la sexualitat com una part de la salut, després de 24 sessions, el 100% la consideren part indispensable per a una bona salut física i mental. En aquesta línia, una representació de les 70 participants ha reconegut durant l’acte que “aquest projecte les ha fet reflexionar i entendre la importància de parlar sobre sexualitat sense por“.

“Una pregunta molt recurrent a les sessions era de quina manera poden viure la sexualitat a la seva edat. Hem pogut fer feina en aquest aspecte i hem fet entendre que s’ha d’aprendre a gestionar els canvis motivats per l’edat i a gaudir-los. Les limitacions les posam nosaltres mateixes”, ha explicat la sexòloga Leticia Calle, que ha participat en el projecte. “L’evidència científica diu que l’edat no suposa una dificultat per gaudir del sexe. Però malgrat això, la sexualitat de la gent gran i, sobretot de les dones, és un dels grans secrets de la nostra cultura”, ha dit.

A l’acte de presentació de les conclusions del projecte hi ha assistit el conseller de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez acompanyat de la vicepresidenta de la institució mallorquina, Magdalena García; la directora insular d’Atenció Comunitària i Promoció de l’Autonomia Personal, Catalina Maria Mascaró, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Rosa Llobera.

Back To Top