Skip to content
ActualitatSant Joan

La Coral de Sant Joan celebra el seu 50è aniversari i homenatja a Joan Company

Coincidint amb la celebració del Quart Diumenge, la Coral de Sant Joan celebrarà el seu aniversari a la vegada que retrà homenatge al seu fundador i primer director, Joan Company.

L’acte serà a la parroquial de Sant Joan a les 19.30 hores i serà Joan Bauçà Barceló qui parlarà de la figura de Company sota el títol de ‘Joan Company, un músic santjoaner’. A més de la xerrada sobre la figura del reconegut director santjoaner hi haurà un concert de la mateixa coral de Sant Joan amb la col·laboració de la coral Mont-lliri de Montuïri. La direcció de les dues corals anirà a càrrec de la directora montuïrera Maria Magdalena Oliver i tendran l’acompanyament al piano de Frederic Marí.

Aquí en podeu consultar el cartell.

HISTÒRIA

(Text extret del web de la Coral)

La Coral Sant Joan va néixer quan en els anys 1973 i 1974 un grup de cantaires del cor parroquial es començaren a reunir sota la direcció de Joan Company iniciant el que seria la primigènia Coral de Sant Joan. El primer concert com a tal va ser en la festa del Quart Diumenge al Santuari de Consolació acompanyats a l’orgue per fra Francesc Batle. Aquest grup va participar molt activament en el ressorgiment del cant coral a Mallorca dels anys setanta del segle passat. 

Membre de la Federació de Corals de Mallorca des de l’any 1979, els seus membres participaren activament en les activitats d’aquesta organització i en altres de formació musical (caps de setmana a Can Tàpera, Cursos de Música Coral i Pedagogia Musical de la UIB). El repertori artístic abraçà tres eixos significatius: la música religiosa, la música popular mallorquina i universal i la música coral de totes les èpoques. El grup va estar sempre vinculat amb les grans celebracions litúrgiques de la parròquia, tenint la seva seu social i lloc d’assaig en les dependències de la parròquia. Realitzà concerts arreu dels pobles de Mallorca i feu una actuació a Lourdes (França). L’any 1980, Joan Company va deixar la direcció activa per continuar com a assessor i Joana Estelrich la dirigí fins a finals de l’any 1983 quan va anar esvaint-se en el cor parroquial.

Coral de Sant Joan (1994- )

Fundada a Sant Joan (Mallorca) l’any 1994, va néixer al voltant de la Coral Infantil del Col·legi Públic Son Juny per l’entusiasme d’un grup de pares, mestres i amants de la música relacionats amb la primigènia Coral de Sant Joan, que Joan Company (director-fundador de la Coral Universitat de les Illes Balears) havia fundat als anys 70. Ha estat dirigida per Francisca Font, Marià Portas i Joana Estelrich.

Back To Top