Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Administració, associacions i empresaris impulsen el Consell d’Igualtat del Pla

Aquesta setmana ha quedat constituït el Consell d’Igualtat del Pla de Mallorca que és “òrgan de participació ciutadana que s’estableix a la Mancomunitat perquè durant les diferents fases del Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI) els acords i les mesures s’adoptin a partir del consens de totes les parts implicades”. 

El Consell va quedar constituït i està integrat per dues batlesses (Paula Maria Amengual de Montuïri i Xisca Mora de Porreres); la coordinadora del departament de serveis socials i l’educadora de programes comunitaris i la tècnica d’igualtat de la Mancomunitat, l’agent d’igualtat del Consell de Mallorca, representants de les associacions feministes Daira de Llubí, Teranyines de Sant Joan, Veus feministes de Porreres, Dones d’arrel de Sineu i Moviment feminista de Sencelles, representació de persones majors de Sencelles, representació de dones immigrants, de les associacions de mares i pares d’alumnes de Sineu i Santa Eugènia, de l’entitat Homes transitant, una representant del voluntariat, representació del Club de futbol Es Pla (Porreres, Montuïri i Vilafranca), Club de futbol Interplà (Sencelles i Santa Eugènia), Club de Bàsquet de Sineu, una dona representant del teixit empresarial de Porreres. Finalment, no hi varen poder acudir, la representació del Club de futbol i de l’associació Fent Poble de Lloret, l’associació Mans a les mans i la representant de l’associació Ben amics.

Totes aquestes associacions, entitats, tècniques de l’administració i representants polítics del Pla de Mallorca que formen el Consell d’Igualtat “vetllaran perquè es compleixin els objectius del Pla i que es duguin a terme les mesures acordades, amb els terminis i recursos necessaris, i amb les persones responsables, indicadors i cronograma per avaluar-lo”.

En la primera sessió de feina, un cop constituït el Consell d’Igualtat, es varen fer 5 grups i cada grup treballava un dels eixos, els quals foren: Conciliació i Corresponsabilitat, Ocupabilitat i Participació, Educació i Comunicació, Esports i Violències masclistes.

L’objectiu de la Mancomunitat Pla de Mallorca, seguim duent a terme les accions necessàries per elaborar el Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI).

Back To Top