Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El PI reclama ajudes als pagesos per comprar farratge “com es va fer en temps de la Covid”

pi farratge

Aquest de matí en una roda de premsa celebrada a Ariany, el PI-Proposta per les Illes ha demanat “ajudes perquè els pagesos puguin comprar menjar pels seus animals i que aquestes es cobrin ara, no d’aquí a uns mesos com sol passar”. Així ho ha explicat el portaveu de la formació i batle de Costitx, Toni Salas que ha estat acompanyat per batles, regidors o membres del PI. De la comarca del Pla de Mallorca hi han estat presents, a més de Salas, Joan Carles Verd de Sencelles, Salvador Femenias de Petra i Joan Ribot d’Ariany.

Salas ha explicat que la situació que viu la terra i la pagesia de l’illa necessita esforços i ajudes per part de l’administració. “És una època complicada per al sector primari i no podem deixar-lo de banda. Són els que marquen la diferència amb el producte de la nostra terra i això mereix una ajuda per part del govern”, explica Salas. “Actualment, veim protestes dels agricultors, però els ramaders i els pescadors també estan al límit. Per això, els batles del Pi demanam que el Govern avanci ajudes perquè els ramaders puguin comprar menjar al seu bestiar”.

Toni Salas, batle de Costitx i portaveu del PI.

No ha plogut gens i els animals no han pogut sortir a pasturar, i per això existeix aquest problema”, explica el portaveu. “Sabem que el govern té intenció de crear aquesta línia d’ajudes, però el que demanam és que sigui efectiva ja. Que el pagès no hagi de bestreure els doblers i cobrar l’ajuda al setembre. És ara que la necessiten, no d’aquí a mig any”, recorda Salas. “Molts de pagesos no tenen recursos ara mateix per afrontar aquests pagaments i esperar a cobrar l’ajuda”.

“Per això, demanam que s’avancin els doblers. Es podrien fer uns mòduls, en funció dels animals que té cada explotació, i que es pogués fer un avançament dels doblers. Això ja es va fer el temps de la COVID, així que no seria la primera vegada que es fa”, assegura el portaveu.

“Els ramaders ja han bestret molts de doblers i molts no poden fer front a aquests pagaments, per això demanam la línia d’ajuda i que aquesta es pugui cobrar immediatament”, ha sentenciat Salas. A més, també ha afegit que en els propers dies tenen previst reunir-se amb el sector pesquer per a escoltar i, si fa falta, reclamar ajudes també pels pescadors.

A aquesta reivindicació a més dels batles ja assenyalats hi han estat presents Miquel Porquer, batle de Muro. El president del partit, Tolo Gili, la consellera insular Magdalenva Vives, la secretaria general de la FELIB, Neus Serra i el tinent batle de Felanitx, Jaume Monserrat.

Back To Top