Skip to content
ActualitatSencelles

Sencelles celebra la patrona amb la restauració de tres llenços dels segles XVII i XVIII

sencelles

Després de la revetla d’ahir a la nit, la parroquial de Sant Pere de Sencelles lluïa les seves millors gales. Avui, dia de Santa Àgueda, a les 11 del matí les autoritats locals encapçalades pel batle, Joan Carles Verd, i acompanyades del president del Consell, Llorenç Galmès i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Antònia Roca s’acostaven acompanyats dels xeremiers a l’església on els esperaven a la porta el rector i els oficiants. A dins, asseguts als bancs el poble que omplia el temple.

La missa solemne ha estat oficiada per mossèn Francesc Vicens i concelebrada pel rector i vicari general de la Diòcesi, mossèn Josep Adrover. A l’acte ha cantat la Coral Sor Francinaina i l’agrupació Es Jonc ha ballat l’Oferta. A més, durant el matí s’ha fet l’habitual homenatge a la dona més major i a la més jove de Sencelles: n’Esperança Ramis Serra de Can Valero, de 99 anys, i na Magina Serra Muntaner, de només un mes han estat avui les protagonistes de la jornada de Santa Àgueda.

TELES

Però ha estat finalitzat l’ofici quan autoritats i poble han contemplat les teles restaurades pel Bisbat i el Consell de Mallorca mitjançant el conveni existent entre ambdues entitats i que ha dut a terme els tallers de Xicarandana. Conservació i Restauració de Béns Culturals.

Les tres obres són olis sobre tela de grans dimensions que representen La Mare de Déu del RoserLa Circumcisió del Bon Jesús i El Bon Pastor. Obres de gran vàlua. La Mare de Déu del Roser i La Circumcisió del Bon Jesús daten de mitjan segle XVIII i varen ser obra de Mateu Ferrer i, molt probablement pel pintor local Jaume Ramonell, respectivament. La tela més antiga és la d’El Bon Pastor, que data del segle XVII i no se’n coneix l’autoria.

Jordi Llabrés, cronista de la vila de Sencelles, ha explicat en un díptic, que es podia recollir a les portes de l’església, els detalls de cada una de les peces.

Back To Top